Thursday, 14 January 2010

Tejbegríz / Semolina pudding

Egy örök-alap kedvenc, amit mindenki meg tud csinálni... Vagy mégsem? :D

Mifelénk így készül:
Fél liter forrásban lévő tejhez 2 dl búzadara; tintahal alakú kézi habverővel hevesen keverget (ha dzsamásan jobban ízlik, kevésbé elszánt mozdulatokkal teszi ugyanezt), amíg megszívják magukat a kis búzadarákok; mézzel édesít; tetejére fahéjat/kakaót/még mézet/lekvárt/cso
kidarabokat/aszaltgyümölcsöt stb. pakol.

Jó étvágyat hozzá!




------------------

One of the basic meals which, of course, anyone can prepare, can't they? :D

I prepare it as follows: I add 200ml semolina to 500ml boiling milk. I stir it constantly, and when the semolina becomes soft and the pudding creamy, I pull it off from the stove, add honey and serve it with powdered cocoa/cinnamon, more honey, marmelade, fresh or dried fruits, chopped chocolate (use a paring knife to make it!) etc.

Have a good appetite! :)

No comments:

Post a Comment