Friday, 22 January 2010

Csicseriborsó-pástétom

Kell hozzá:
1 pohár csicseriborsó (250 ml)
1,5 tk só
1 pohár tejföl (250 ml)
2 kk apróra vágott petrezselyem
3-4 kk bazsalikom
1 kk zsálya
1-2 kk majoranna
őrült feketebors
3 kk olívaolaj
1/2 citrom facsart leve
2-3 gerezd fokhagyma

Így készül:
A csicseriborsót 1 iccakára vízben állni hagy, majd másnap lecsepegtet, vízben feltesz főni (kis láng, no fedő, vigyáz, hogy víz valamennyi mindig legyen rajta, különben odakap), és kivár azt a másfél-két órát, amíg puhára fő. Ha ez megvan, a tejföllel és a sóval krémesre turmixol. Eztán bele a maradék hozzávalók (olívaolaj, citromlé, fűszerek és a kinyomott fokhagyma), ezekkel is jól összeturmixol, majd megfelelő tálban hűtőbe tesz.

Jó étvágyat hozzá! :)

No comments:

Post a Comment