Kell hozzá:
egy pohár lencse, amit egy éjszakára annyi vízbe áztatunk, hogy éppen ellepje a kis lencseszemeket
kis fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
cukor
só
bors
babérlevél
liszt
pici ecet
sok mustár ;)
Így készül:
Beáztatott lencsét átmos, lecsepegtet. Kevés olajon a felkockázott hagymát üvegesre főz sóval, majd rá pirospaprika (vigyázva, gyorsan kavargatva, nehogy odaégjen). Erre rá a lecsepegtetett lencse másfél/két bögre vízzel kísérve. Beletesz babérlevél (mondjuk 2 nagyobb), pici cukor és bors. Ha forr, kis lángra tesz. Mikor a lencsék elég puhák már, rászór annyi lisztet apránként, amíg el nem érődik a kívánt állag. Közben folyton kavargat! Bele ecet (mondjuk 1/2-1 ek) és sok mustár; még egy kicsit kavargat; és kééész! :) :) :)
Lehet enni magában, füstölt virslivel, tojással, tofuval, fantáziákra bízva.
No comments:
Post a Comment