Friday, 15 January 2010

Fahéjas tiramisu / Cinnamon tiramisu

Kell hozzá:
  • 4 tojás
  • 1 doboz babapiskóta (Wanner-féle teljes kiőrlésűvel a legfinomabb ;)
  • 4 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor (bourbonnal még szép pöttyös is lesz :)
  • 500 g mascarpone
  • 4 dl erős kávé megfelelő mennyiségű tejjel tejeskávésítva
  • cukrozatlan kakaópor
  • fahéj


Így készül:
  • A tojásfehérjéket csipet sóval és 2 ek porcukorral habbá ver.
  • A sárgákat a másik 2 ek porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig ver, majd belekever a mascarponét, végül beleforgat a felvert fehérjés habot.
  • Közben elkészít a dögerős kávét, amit tejeskávévá hígít.
  • Ebbe egyenként mindkét oldalán belemártogat egy pillanatra a babapiskótákat.
  • A következő sorrendben kezdi el rétegelni a dolgokat egy nagy, mélyebb porcelántálban: babapiskóta, fahéj ízlés szerint (sok-sok-sok! :), krém, babapiskóta, fahéj ízlés szerint, krém.
  • Az utolsó adag krém tetejét megszitál kakaóporral.
  • Az egészet lefedve/lefóliázva hűtőbe tesz néhány órára.

Ez a változat talán a lágyabbak közé sorolható, de nagyon finom és részemről isteni az állaga. :)
A receptalapért hála és köszönet Macs blogjának!




---------------------

Ingredients:
  • 4 eggs
  • 1 pack of lady fingers
  • 4 tbsp powdered (cane) sugar
  • 1 pack of vanilla sugar
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml coffee with milk
  • cocoa powder
  • powdered cinnamon


Preparation:
  • Beat the whites of the eggs with a pinch of salt and 2 tbsp of powdered sugar.
  • Beat the vitelluses with 2 tbsp of powdered sugar + the pack of vanilla sugar until white.
  • Mix the mascarpone with the beaten vitelluses.
  • Add the hard-beaten whites carefully.
  • Prepare coffee -- mix it with milk if you feel like.
  • Dip lady fingers into the coffee for a few seconds.
  • Take a suitable bowl and start layering in the following order: coffee-bathed lady fingers, cinnamon, cream, coffee-bathed lady fingers, cinnamon, cream.
  • Sift cocoa powder on top.
  • Store in the fridge for one night (at least 5 hours) before serving.
Have a good appetite! :)

1 comment:

  1. Hmmm, majd megosztom én is a tiramisi receptemet, és tendereztetjük őket :D

    ReplyDelete