- 4 tojás
- 1 doboz babapiskóta (Wanner-féle teljes kiőrlésűvel a legfinomabb ;)
- 4 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor (bourbonnal még szép pöttyös is lesz :)
- 500 g mascarpone
- 4 dl erős kávé megfelelő mennyiségű tejjel tejeskávésítva
- cukrozatlan kakaópor
- fahéj
Így készül:
- A tojásfehérjéket csipet sóval és 2 ek porcukorral habbá ver.
- A sárgákat a másik 2 ek porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig ver, majd belekever a mascarponét, végül beleforgat a felvert fehérjés habot.
- Közben elkészít a dögerős kávét, amit tejeskávévá hígít.
- Ebbe egyenként mindkét oldalán belemártogat egy pillanatra a babapiskótákat.
- A következő sorrendben kezdi el rétegelni a dolgokat egy nagy, mélyebb porcelántálban: babapiskóta, fahéj ízlés szerint (sok-sok-sok! :), krém, babapiskóta, fahéj ízlés szerint, krém.
- Az utolsó adag krém tetejét megszitál kakaóporral.
- Az egészet lefedve/lefóliázva hűtőbe tesz néhány órára.
Ez a változat talán a lágyabbak közé sorolható, de nagyon finom és részemről isteni az állaga. :)
A receptalapért hála és köszönet Macs blogjának!
---------------------
Ingredients:
- 4 eggs
- 1 pack of lady fingers
- 4 tbsp powdered (cane) sugar
- 1 pack of vanilla sugar
- 500 g mascarpone
- 400 ml coffee with milk
- cocoa powder
- powdered cinnamon
Preparation:
- Beat the whites of the eggs with a pinch of salt and 2 tbsp of powdered sugar.
- Beat the vitelluses with 2 tbsp of powdered sugar + the pack of vanilla sugar until white.
- Mix the mascarpone with the beaten vitelluses.
- Add the hard-beaten whites carefully.
- Prepare coffee -- mix it with milk if you feel like.
- Dip lady fingers into the coffee for a few seconds.
- Take a suitable bowl and start layering in the following order: coffee-bathed lady fingers, cinnamon, cream, coffee-bathed lady fingers, cinnamon, cream.
- Sift cocoa powder on top.
- Store in the fridge for one night (at least 5 hours) before serving.
Hmmm, majd megosztom én is a tiramisi receptemet, és tendereztetjük őket :D
ReplyDelete