Friday, 22 January 2010

Csokis-fahéjas zabpelyhes keksz

Mivel készítés közben félúton vettem észre, hogy elfelejtettem almát venni, ezért a másik zabos süti helyett úgy döntöttem, inkább egyiket csinálok. Míg amaz keksz kategóriában inkább a skála "omlósabb/süti jellegűbb" vége felé tendál, ez kifejezetten a "ropogós/teasüteményes" pólushoz közelít -- és szintén nagyon finom!!! :)
Íme a recept!

Kell hozzá:
15 dkg vaj
10 dkg nádcukor
15 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 kk szódabikarbóna
csipet só
fahéj
2/3 tábla 86%-os étcsoki apróra darabolva

Így készül:
Sütőt 175 fokra előmelegít. A vajat a cukorral fehéredésig ver, majd beletesz a maradék porokat, összedolgoz, végül beletesz a csokoládét. Vizes kézzel diónyi gombócokat gyurmáz, melyeket kivajazott-kilisztezett tepsiben 3-4 cm átmérőjű korongokká lapít. 12-14 percig süt. Kivesz. Várakozik, hogy picit hűljön. Bedobozol. Eltesz, vagy rögtön fogyaszt! :)

A receptért köszönet illeti Ildinkó vonatkozó blogbejegyzését ;)

No comments:

Post a Comment