Thursday, 14 January 2010

Lencsepástétom

Kell hozzá:
bögre (vörös)lencse

3-4 gerezd fokhagyma
kis fej vöröshagyma
babérlevél
1 ek balzsamecet
mustár
zsálya
MajorAnna
bazsalikom

Elkészítés:
Ha ott is csak sima, mezei, barna színű lencse van otthon, nem elkeseredés, hanem beáztatás egy iccakára vízbe. Másnap lecsepegtet és dupla annyi vízben kk sóval és néhány babérlevéllel puhára főz. Ha kész, vizet leönt róla, hozzáad apróra vágott vörös- és fokhagymákat, az ek balzsamecetet, minimum fél nagy tubus mustárt (vúúú, dizsonival milyen finom lehet!!!), zsályát, majorannát, bazsalikomot, bármi fűszert, ami éppen kívánódik -- és az egészet jól összeturmixol. Hűlés után hűtőbe tesz. Szendvicskrémként gyakorlatban is alkalmaz ;)

No comments:

Post a Comment