Alap-kihagyhatatlan karácsonyi sütemény, ami születésnapokon és minden különösebb alkalom híján is mindig jól fogy ;)
A tésztához kell:
60 dkg liszt
2 tojás
4 ek tejföl
10 dkg cukor
6 dkg zsír/ 10 dkg Rama
1 kk szódabikarbóna
Ezeket összedolgoz, négy vékony, nagy tepsi méretű lappá nyújt és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt kisüt.
A töltelékhez kell:
3 tojás sárgája
3 ek porcukor
3 tetézett ek liszt
1/2 l tej
1/2 vaníliarúd
Ezeket ÁLLANDÓ kevergetéssel sűrű masszává főz (míg elválik az edény falától), majd kihűt.
20 dkg vaj
20 dkg cukor
Ezeket habosra ver, majd a kihűlt masszával összekutyul.
Lapokat megken masszával (egy lap, massza, másik lap, massza, harmadik lap, massza, negyedik lap), a tetejét bevon étcsokoládéval.
Pár napig hidegen, lefóliázva/letakarva tárol, amíg a lapok megszívják magukat, és finom mézes zserbó állaga lesz a süteménynek :)
No comments:
Post a Comment