Friday, 15 January 2010

Csoki- és kávélikőr

Két pálinkásüvegnyihez kell:
5 tojás sárgája
35 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 dl tejszín főzőkakaóval keserűre főzve / 2,5 dl tejszín 5 dl erős kávéval keserűre főzve
2,5 dl whisky, vagy fehér rum (én ez utóbbival szoktam, és nagyon műkszik ;)

A kakaós / kávés tejszínt felforral, majd jól kihűt, közben cukrot tojássárgákkal fehéredésig ver. Kettőt jól összedolgoz, majd bele az alkohol. Végén tölcsérrel üvegekbe önt.
Elvileg pár napra hűtőbe tesz, majd elajándékoz, de rögtön, különösebb hűtés, érlelés nélkül is bevethető otthoni használatra. Fogyasztás előtt érdemes felrázni!

Váljék kedves egészségre! :)

No comments:

Post a Comment