Fogtam 6-8 száraz kiflit, egyenként lereszeltem őket kislyukún, majd vettem Bábuska kora-Siemens elektromos mákdarálóját (azt, amit ha bekapcsolok, tisztára olyan, mintha légiriadó sziréna üvöltene a konyhában), és finomra porítottam a morzsalékot.
Gyanús kinézetű apró élőlények zsemlemorzsában való kikelése ellen a legjobb módszer, ha preventív jelleggel kevés olajon enyhén megpirítjuk az így elkészült morzsát.
Jól záródó műanyag dobozban fénytől védett, hűvösebb helyen tárolva jóóóó hosszúúú ideig eláll.
Tulajdonképpen ennyiből áll a kiflimorzsa előállítása -- hosszú távon valószínűleg sokkal környezettudatosabb és pénztárcakímélőbb, mint a bóti verzsön. ;)
----------------------
The preparation of homemade breadcrumbs is actually a piece-of-cake, moreover, it's better, tastier and environment friendlier than buying it prepacked in the local store. ;)
Ingredients:
- as many dried bread/baked rolls/crescents as you have at home
Preparation:
- Grate finely.
- If you wish to go for sure (and prevent tiny creatures from springing into life if breadcrumbs are not used regularly and thus spend a lot of time alone in a dark place in a plastic container), toast it slightly in a few tbsps of olive oil -- cool it at room temperature -- keep in a tupperware in a place protected from light.
No comments:
Post a Comment