Monday, 19 July 2010

Majonéz / tartár mártás

Megint valami elképesztően eccerű!, ráadásul a házi majonéz kényelmes átjárhatóságot biztosít a tartár irányába (talán visszafelé is működik ez a dolog(?)). Szóval ez egy két-legyet-egy-csapásra stílusú bejegyzés lesz. ;) Íme:

Kell hozzá:
1 tojás sárgája
olaj

cukor
bors
(tartárosításhoz mustár)
türelem

Így készül:
A tojássárgájához ÁLLANDÓ kevergetés mellett cseppenként(!) pötyögtetve adagol az olajat, amíg halavány, ecrüszerű színű, majonéz állagú masszát kap. Ha elégedett a sűrűséggel, színnel, akkor megragadja az alkalmat, és szubjektív belátás szerint elkezd sóz-cukroz-borsozni (állandóan kóstolgatva, hogy milyen arányban a legízletesebb -- javaslom az elaprózást: úgy kisebbet koppan az ember lánya, és könnyebben mentheti a menthetőt ;).
Tartárosításhoz egészen egyszerűen a mustárt is felvesz az ízesítők közé, és azzal is kikísérletezi az ízlésnek megfelelő arányt.

Váljék! :)

No comments:

Post a Comment