Hála és köszönet a receptért Miminek, aki elkérte Erzsitől, aki a nemeztábor utolsó napján végül mákos és meggyes variációban is meglepett minket vele. :)
A lukafai poharas külön érdeme, hogy gyorsan elkészülő, csuda eccerű és életen át variálható finomság! (Ezek a receptek valahogy mindig megtalálnak... :D)
Kell hozzája:
3 tojás
1 pohár tejföl vagy natúr joghurt (nálam most ez utóbbival készült)
1.5 pohár cukor
3 pohár liszt
1 pohár olaj
1 cs sütőpor
ízlés szerint fahéj / kardamom / főzős kakaó / szegfűszeg / mák / darált dió / bármi, ami kellőképpen porított és belevalónak ítélődik meg ;)
gyümölcs / reszelt sárgarépa a tetejére
Így készül:
Sütőt előmelenget 200 fokra. Egy nagyobb tálban kézi habverővel mindent jól összekutyul. A masszát vajazott-lisztezett tepsibe dűtt, tetejét megszór gyümöccsel / répával. Köbö 5-10 percig süt 200 fokon, aztán levesz 175 fokra, és újabb 5-10 perc alatt aranybarnulással kombinált tűpróbáig süt. Kivesz, ablakbasüti (értsd: konyharuhával letakarva hűt), felszel -- fogyaszt. :)
Jóóóhééétvááágyat minden kedves felhasználónak! ;D
No comments:
Post a Comment