Kicsi Vú oldalán akadtam rá erre a jól-hangzik-gyorsan-kész-ütős-egyszerű desszert-receptre. Megint csak konyhai felkészültségemhez igazodva: változtatásokkal ugyan, de a mai piknikre megkreáltam a magam verzióját. Ez még tegnap este történt: akkor betettem a kész banángolyókat a hűtőbe aludni egy jó nagyot, ma pedig (a biztonság kedvéért persze csak) lemeóztam, hogy mit is sikerült alkotni: brit tudósok is csípőből igazolnák, hogy isteni finom banános-csokis kalóriabombákról van itten szó -- hurrá! :D
Kell hozzá:
3 banán
20 dkg darált háztartási keksz
8 dkg kókuszreszelék
7 dkg dejó
1 cs bourbon vanília
csokidara és lenmag a hempergetéshez
Így készül:
A banánokat egy nagyobb tálban villával pépesre nyomkod, majd hozzáad a kekszmorzsa, a kókuszreszelék, a cukor és a dejó. Jól összedolgoz, majd kis golyókat formál, amiket csoki-, vagy kókuszreszelékbe forgat. Kalandorkedvűek (vagy azok, akiknél útközben kifogynak a reszelékek... :D) a lenmagot is fontolóra vehetik. Egy éjszakára hűtőbe tesz -- másnap nagy mosollyal, mértékkel fogyaszt! :D
______________________
Banana balls
A variation on the classic theme of coconut balls. It's an easy-to-prepare, tasty dessert which is ready in half an hour (with an additional few hours that the balls have to spend in the fridge if you are controlled enough to hold yourself back, and do not give in to fridge-temptation :D).
Ingredients:
3 bananas
200g grated biscuit
160g grated coconut
10g vanilla sugar
grated chocolate
How to prepare it:
Peel the bananas and put them into a bigger bowl. With the aid of a fork, mash them into a pulp, then add grated biscuits, vanilla sugar and grated coconut. Stir with a wooden spoon until it all becomes homogeneous. Put the grated chocolate into a soup plate. Wet your palms and start making perfectly shaped (haha :D) nut-sized balls, then roll them in grated chocolate. When ready, put them in the fridge for one night -- the next day, they will be even more delicious! :)
No comments:
Post a Comment