Tuesday, 27 July 2010

Lencsefasírt

Eredetileg karfiolpogácsát szerettem volna, de mikor eszembe jutott, hogy van még itthon egy kis lencsi, arra gondoltam, bé-tervre váltok: legyen inkább lencsefasírt! :) Duende nyomdokain haladva, el is készítettem rögtön egy kétadagnyi főzelékhez elegendő mennyiséget.

Kell hozzá:
10 dkg lencse
1 tojás
1 csapott ek búzadara
1 tk olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
2 babérlevél
1 tk piros paprika
koriander
petrezselyem
majoranna
zsemlemorzsa

Így készül:
A lencsét félóra alatt sós-babérleveles vízben puhára főz. Leszűr, langyít, majd villával pépesít. Ekkor bele dara, tojás, olaj és a fűszerek (ízlés szerint: én ezeket tettem bele, de mindenki kedve szerint variálhat ;). Az állagot zsemlemorzsával javít addig, amíg fasírtalapszerű lesz a massza. Ha ez is kész, pogácsákat formál, zsemlemorzsában meghemperget, és közepes lángon, bő, forró olajban aranybarnára süt. Feltétnek bármilyen fasírttípusú feltét után kiáltó étel mellé finom: részemről ma főzelékkel ettem -- és ki tudja, mit hoz a holnap! :)

Jó étvágyat hozzá! :)

No comments:

Post a Comment