Kell hozzá:
6 alma
3-4 banán
2 tojás
liszt
tej
szóda/buborékos ásványvíz
1 ek olívsolaj
Így készül:
Az gyümölcsöket héjuktól megszabadít. Az almákat ujjnyi vastag karikákra vég és kimagoz, a banánokat először kettőbe, majd hosszában még kettőbe szel. A két tojáshoz és az evőkanál olajhoz addig adagol a többi hozzávalóból, amíg felveszik. Főleg a tej-liszt hozzávalókkal egyensúlyoz, hogy jó sűrű állagú palacsintatésztát kapjon. Egy vastag aljú serpenyőbe ujjnyi olajat dűtt. Az almákat egyenként a sűrű masszába márt, majd közepes lángon mindkét oldalukon szép aranyosra süt. Ugyanezt tesz a banánokkal is. Fahéjas porcukorral, mézzel fogyaszt eeelképesztően jó étvággyal! :)
No comments:
Post a Comment