Wednesday, 28 April 2010

Sajtos pogácsa



Kell hozzá:
1/2 kg liszt

25 dkg RAMA
2 egész tojás
1 dl tej
1 cs élesztő
cukor
2-3 ek tejföl
reszelt sajt (kis lyukún lereszelve)
1 tojás a kenéshez

Így készül:
Az élesztőt megfuttat a cukros tejben. A lisztet elkever a sóval, közepébe mélyedés, bele az élesztő, végül a vajjal, a tejföllel (amennyit felvesz!) és egy jó adag reszelt sajttal jól összegyúr. Félórát langyos helyen pihentet. Nyújt, hajtogat, 20 percet pihentet -- ezt ismétel 2x-3x. A szépen megkelt tésztát 2 cm vastagra nyújt és kiszaggat (pogácsaszaggató hiányában lisztezett szájú pohárkával). A korongokat szépen megken a felvert tojással, vajazott-lisztezett tepsibe tesz, megszór sajttal, és halvány pirulásig 180 fokos sütőbe tesz (vigyázva, nehogy barnára=keserűre süljön akár a tészta, akár a sajt). Én annyit zsonglőrködtem most a dologgal, hogy a felére sima trappistát szórtam, a másik felére pedig füstölt sajtot. A füstölt sajt persze eleve sötét színű volt, úgyhogy ott jobban kellett figyelni a pirulásra. ;)

No comments:

Post a Comment