Kell hozzá:
kukoricadara
tej
víz
1 tojás
2-3 ek liszt
olívaolaj a sütéshez
tejföl és porcukor a tetejére
Így készül:
Fele tej, fele vízben megfelelő mennyiségű kukoricadarát megfőz: pont mintha tejbegrízt készítene (tehát a mennyiségeket is ennek szellemében méricskéli). Ha ez kész, belekever egy tojást és 2-3 ek lisztet. Egy serpenyőt vékonyan kiolajoz, és nedves evőkanállal apránként beleadagol a masszából. A kupacokat jól szétlapogat, és mindkét oldalukat szép aranybarnára süt. (Az eredeti recept szerint egy vastag aljú serpenyőbe jó ujjnyi-két ujjnyi olajat önt, és ebbe vizes evőkanállal beleszaggat a szép sárga masszából. A gombóckákat aranyosra süt.) A kész lepénykéket papírral megalapozott tányérra tesz. Tejföllel, porcukorral tálal. Hidegen, melegen is nagyon finom. :)
No comments:
Post a Comment