Monday, 12 April 2010

Tejfölös-porcukros-kukoricadarás lepénykék

Ez a mai is egy olyan nap volt, amikor délután háromkor konstatáltam, hogy az ebédet elfelejtettem előre tervezni. Tulajdonképpen örültem is, hogy így alakult, mert végre kipróbáltam a Krisztáéknál csak "Sárgaság" néven emlegetett kukoricadarából készült nyammm-kategóriás remeket. :)



Kell hozzá:
kukoricadara
tej
víz
1 tojás
2-3 ek liszt
olívaolaj a sütéshez
tejföl és porcukor a tetejére

Így készül:
Fele tej, fele vízben megfelelő mennyiségű kukoricadarát megfőz: pont mintha tejbegrízt készítene (tehát a mennyiségeket is ennek szellemében méricskéli). Ha ez kész, belekever egy tojást és 2-3 ek lisztet. Egy serpenyőt vékonyan kiolajoz, és nedves evőkanállal apránként beleadagol a masszából. A kupacokat jól szétlapogat, és mindkét oldalukat szép aranybarnára süt. (Az eredeti recept szerint egy vastag aljú serpenyőbe jó ujjnyi-két ujjnyi olajat önt, és ebbe vizes evőkanállal beleszaggat a szép sárga masszából. A gombóckákat aranyosra süt.) A kész lepénykéket papírral megalapozott tányérra tesz. Tejföllel, porcukorral tálal. Hidegen, melegen is nagyon finom. :)

No comments:

Post a Comment