(Kép megint kritikán alulian életlen... :S De továbbra is folyik a kísérletezés, hogy hogy lehetne egyre jobb és jobb a minőség: bízzunk benne, hogy idővel a fotózásba is belejövök. :D)
Kell hozzá:
cukkini
trappista sajt
liszt
tojás
zsemlyemorzsa
só
bors
fokhagyma
barna rizs
Így készül:
Adott mennyiségű barna rizst átmos, majd feltesz lassú tűzön, dupla annyi vízben főni (ízlés szerint sóz). Amíg letelik a félórás főzési idő, hozzálát a panírozott finomságok előkészítéséhez. A cukkinit megmos, félcentis karikákra szel. A sajtot kisujjnyi vastagra vág (forma: tetszőleges ;). Három mélyebb tányérba kiadagol (1) a lisztet, (2) a felvert tojást, amibe ízlés szerint belenyom 1-2-3 gerezd fokhagymát és (3) a sózott-borsozott zsemlemorzsát. Ha ez megvan, a cukkini- és a sajtszeleteket a fázisok fent leírt sorrendjében előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgat. A sajtot érdemes kétszer panírozni: liszt-tojás-morzsa-tojás-morzsa. Egy wokban vagy vastag fenekű, magasabb falú serpenyőben 2-3 ujjnyi olívaolajat hevít, majd kis lángon, türelemmel várakozva aranybarnulásig süt benne a cukkiniérméket. Ezután nagyra véve a lángot gyorsan kisüt a sajtot. Eddigre már biztosan elkészült a barna rizs: leszűri. Magában vagy majonézzel fogyaszt; eeelképesztően jó étvággyal!
No comments:
Post a Comment