Tuesday, 13 April 2010

Ruccolasaláta

Ma reggel kaptam egy esemest Lillától, hogy szeretem-e a ruccolát, mert ő ugyan nem, és átadná az előző napi beruházást (akkor még nem sejtette, hogy ő és a ruccola nem lesznek életre szóló spanok). Én rögtön rábólintottam, hogy idevele: és lelki szemeim előtt már körvonalazódott is a ma esti saláta-vacsora!



(Bocsánat, totál életlen a kép, és már sokadjára fordul elő, de igyekszem kitalálni valamit ezt kiküszöbölendő... :S)

Kell hozzá:
1 doboz ruccola
1/2 doboz koktélparadicsom
1 cs mozzarellagolyó
olívaolaj
bors

Így készül:
A zöldségeket jól megmos. A lecsepegtetett ruccolát mélyebb tálba tesz, a paradicsomokat négybe vág és a ruccola után küld. A mozzarella golyókat kettőbe vág, és szintén a tálba helyez. Meglocsol olívaolajjal és ízlés szerint borsoz, majd az egészet jól összekutyul.

Sót nem tettem bele, a ruccola finom íze úgy adja magát; szerintem nem kell feleslegesen megbolygatni. Pirítóssal, főételhez salátaként is nyammm; én magában ettem (meg egy ültő helyemben az egészet ;)

No comments:

Post a Comment