Kell hozzá:
20-25 dkg kedvenc fajta kalács (ezzel kicsit gondban vagyok, mert néhány száz kilométerrel arrébb tenyésztik azt a fajtát, amiért én kifejezetten odáig vagyok meg vissza... és itt Pestett még nem találtam hasonlót; eddig ;)
1/2 l tej
méz vagy cukor
mák
mazsola (opcionális)
Így készül:
Sütőt előmelegít 175--200 fokra. A tejet mézzel/cukorral forral, majd belezúdít ízlésnek megfelelő mennyiségű mákot. Karikára/kockára vagdos a szikkasztott kalács, amit egy jénaiba tesz és megszór mazsolával. Ha a mákszemek megszívták magukat, a mákos-mézes/cukros-tejet a kalácsra dűtt (a szeletek jól szottyognak a lében), majd az egész tetejét mézzel csorgat, és 15-20 percre sütőbe tesz. Akkor jó, ha a guba tetején pirul a kalács. Kivesz, türelemmel várakozik, amíg picit kihűl, majd jó étvággyal fogyaszt. :)
No comments:
Post a Comment