Kell hozzá:
kukoricadara
víz
só
bors
fokhagyma
zöldség (friss vagy mirelit; Krisztánál egyebek mellett frissen pucovált cukkini és sárgarépa szerepelt; én most a kedvenc, Frosta-féle ázsiai zöldségkeveréket vettem elő... sokadszorra: olyan finom!!!)
szójaszósz
sajt (füstölt/trappista/mozzarella, ami kézre esik ;)
Így készül:
Sütőt előmelenget 180 fokra. Megfelelő mennyiségű kukoricadarát ízlés szerint sózva vízben addig főz, míg a darákok jól megszívják magukat (mintha tejbegríz főződne). Közben a zöldséget megpucol és felszel VAGY kiolvaszt. Mindkét esetben megpárol, és az utolsó pár percben ízlés szerint szójaszósszal kever el. Ha kész a kukoricás vízbegríz, megborsoz és néhány gerezd fokhagymát nyomkod bele. A masszát megfelelő méretű tepsibe önt, a tetejére borít/egyenget a szójás zöldség. Sajtot reszel, és gazdagon beborít az egész mindenséget, ami a tepsibe került. Sütőbe tesz, sajt aranybarnulásáig.
Megjegyzés: Kezdek komolyan aggódni a képminőség miatt. :S Segítsééééég!!! :D
No comments:
Post a Comment