Monday, 23 August 2010

Pudingos / Pudding pile

A pudingos eredetileg kedvenc mostohaanyukám receptje, legalábbis nála ettem először ilyet. Könnyű desszert bármikor, különösen ilyenkor nyáron -- és megint csak ízlés szerint variálható: a puding íze és az extrák vonatkozásában legalábbis. ;)

Kell hozzá:
1 cs babapiskóta
1 l + 2 dl tej
1 cs főzős vanília puding (nálam ezek jobbára Oetker-félék -- ezek váltak be eddig a legjobban)
1 cs főzős csokoládé puding
5-10 ek cukor
2 pohár lecsepegtetett kompót meggy

Így készül:
A pudingporokat a tasak hátoldalán leírtak szerint 2-2 dl tejjel és 3,5-3,5 ek cukorral (szerintem így a legfinomabb a főzős puding: éppen megfelelően édes, és még jóóó messze van a gejltől :) csomómentesre kever. Ezután két lábosban majdnem forrásig hevít 3-3 dl tejet. Ekkor lábosokat tűzről lehúz, elkever bennük a pudingporkeverékeket, majd mérsékelten lánggal lobogó tűzre visszatesz őket, ahol is folytonos kevergetés mellett puding-állagúra forral a csokit és a vaníliát is. Ha készen vannak a pudingok, elővarázsolódik egy közepes jénai vagy porcelántál. Egy mélytányérba 2dl tejet önt, ebben minden babapiskótát megmártogat (épphogy csak belemerít mindkét oldalán, hogy kicsit megszívja magát, de még kemény maradjon!). Elkezdődik a rétegelés: egy réteg babapiskóta, egy réteg vaníliapuding, meggy, babapiskóta, csokipuding, meggy, babapiskóta... stb., amíg fussa rétegalapanyagokból. A lényeg, hogy az utolsó réteg puding legyen, ami ízlésesen dekorálható a maradék meggyekkel (itt a mosolygó arctól kezdve a mini konyhai mandalán át bármivel boldogíthatjuk magunkat és a kedves közönséget... :D). Amikor kihűltek a pudingrétegek, 2-3 órára hűtőbe kerül a remekmű, hogy jól megdermedjen.

Jó étvágyat! :)





____________________

Pudding pile

I learnt this recipe from my step-mom. An ideal light summer dessert: very much like tiramisu but this one is made with different kinds of puddings instead of mascarpone and coffee. Okay, it may be that it's something entirely different... :D Let's see, shall we? :)

Ingredients:
1 package of ladyfingers
1 package of chocolate pudding
1 package of vanilla pudding
milk
sugar (if needed for the preparation of the puddings)
bottled sour cherry

Preparation:
Prepare puddings according to the instructions on the package. Pour a glass of milk into a soup bowl and dip each ladyfinger in it. Now start layering: 1 layer of ladyfingers, 1 layer of chocolate pudding, scatter some dripped sour cherries on it, 1 layer of ladyfingers, 1 layer of vanilla pudding, scattered sour cherries etc. -- continue thus until you run out of layering ingredients. The important thing is to finish off with a layer of whichever pudding; if you feel like, you can adorne the top with artistically arranged sour cherries (tips: huge smiley; mini mandala; peace design; whatnot :D). Put it in the fridge for 2 to 3 hours so that it would congeal.

Have a good appetite. :)

No comments:

Post a Comment