Saturday, 21 August 2010

Csirkesalátás tortillatekercs / Tortilla wraps with chicken salad

Mexico most nagyon itt van a konyhában a tortillával :D -- mert hát ugye a tekercselés szintén csak egy változat a sok közül. És ez a csirkesalátás verzió is egészen elképesztően finom (bár én sajnos a husi mián egynél-kettőnél többet nem bírtam enni belőle...)! :)

Kell hozzá:
8 tortilla
40 dkg filézett csirkemellye
2 kis doboz natúr joghurt
1-2 ek mustár

bors
2 paradicsom
1 fej lila hagyma
1/2 fej saláta
1 kígyóuborka

Így készül:
A csirkehúst megmos, ha kell, filéz, és apró kockákra / csíkokra vágva bő olajon pirulásig süt. A joghurtot elkever a mustárral; sóz, borsoz (+ egyéb fűszerekkel ízlés szerint bűvészkedik ;), majd hozzáad a sült csirkemell. Az uborkát, a salátát, a paradicsomot megmos, és nagyjából egyforma szeletekre / csíkokra vág (én a sült hús méretét vettem alapul), és a joghurtos csirkéhez ad. A hagymát megpucol, és vékonyan szeletel; szintén hozzáad. Ha néhány órát hűtőben hagy állni, csak előnyére válik majd a fogásnak.
Amíg a salátában összeérnek az ízek, a tortillákat a hozzávalókban belinkelt recept alapján elkészít.
Tálalásnál:
a) egy tányérra kitesz a gusztán elrendezett tortillákat, egy tálban pedig a csirkesalátát: mindenki magának ízlés szerint megcsinálja a csirkesalis tekercs(ek)et;
b) minden tortilla közepét megpakol csirkesalátával, alulról ráhajt egy kicsi tésztát, majd két oldalról is ráhajt, így jól be van bugyolálva a töltelék (mint ahogy az gyrososéknál szokás, hogy ne folyjon ki minden az alján); a tekercseket egy megfelelő méretű tálon szépen elrendezget, ha van rá idő, energia zöldségekkel díszít.

Jó étvágyat! :)



_______________

Tortilla wraps with chicken salad

Another variant on the several uses of tortilla -- I'm going very Mexican these days... :D

You'll need:
8 tortillas
400g chicken breast
2 tomatoes
1 slicing cucmber
1/2 lettuce
1 red onion
2 cups of natural yoghurt
1-2 tablespoons of mustard
salt
pepper
any spices you like

Preparation:
Wash (and carve, if needed) chicken breast and cut it into small pieces. Roast them in a frying pan. Mix yoghurt, mustard, salt, pepper and spices, and add roast chicken. Wash tomatoes, lettuce and slicing cucmber, and slice them into pieces that fit the size of the roast chicken pieces (I'm wondering whether this makes any sense at all :D -- I hope you can you follow me :D). Peel red onion and slice it into tiny pieces. Add them all into the yoghurt-stuff. Put it in the fridge for a few hours.
Prepare tortillas (see the recipe in the link!).
Serving:
a) serve tortillas and chicken salad separately so that everyone could make their own wrap(s);
b) prepare wraps in advance: put 2-3 tablespoons of salad in the middle of each tortilla; fold from three sides (so that the filling won't pour out); arrange wraps neatly on a plate, adorne with vegetables if you feel like doing so. :)

Have a good appetite!

No comments:

Post a Comment