Hihetetlen, de életemben először most sütöttem igazi házi sült krumplit. Azt eddig is tudtam, hogy kenterbe veri a mirelit pultos bóti pancsot, de hogy ilyen eccerű és veszélymentes az elkészítése, arra csak most eszméltem rá. Éljen! :)
Kell hozzá:
krumpli
olaj
só
Így készül:
A krumplit megpucol, megmos, majd egészen vékony szeletekre / cikkekre vág. Az olajat előmelenget, és mikor már jó forró, állandó fakanalas abajgatás mellett szép aranyos barnára süt. Egy tálat vastagabb szalvétával vagy konyhai papírtörlőkendővel kibélel, a lecsepegtetett sütt kolompért erre helyez, ízlés szerint sóz.
Salátával, rántott májjal és rántott sajttal volt fogyasztva mifelénk -- de ez is tipikusan az a feltét, ami bármivel megállja a helyét; akár önmagában is, sőt! :)
__________________
French fries
It seems to me kind of impossible that this was the very first time ever I made REAL french fries. I mean real real french fries, not the deep frozen version but the home-made one! :D I already knew that the latter was much tastier, and I was glad to see that it wasn't as difficult and problematic to prepare as I always assumed it to be. Hurray! :)
Ingredients:
potatoes
oil
salt
How to prepare it:
Peel the potatoes, wash them thoroughly and cut them into thin slices. Heat oil in a frying pan, and when the oil is really hot fry the potato until it gains this lovely golden brown colour. Drip off excess oil and put your french fries on a plate covered with paper towel. Add salt.
No comments:
Post a Comment