Thursday, 19 August 2010

Sült krumpli / French fries

Hihetetlen, de életemben először most sütöttem igazi házi sült krumplit. Azt eddig is tudtam, hogy kenterbe veri a mirelit pultos bóti pancsot, de hogy ilyen eccerű és veszélymentes az elkészítése, arra csak most eszméltem rá. Éljen! :)

Kell hozzá:
krumpli
olaj


Így készül:
A krumplit megpucol, megmos, majd egészen vékony szeletekre / cikkekre vág. Az olajat előmelenget, és mikor már jó forró, állandó fakanalas abajgatás mellett szép aranyos barnára süt. Egy tálat vastagabb szalvétával vagy konyhai papírtörlőkendővel kibélel, a lecsepegtetett sütt kolompért erre helyez, ízlés szerint sóz.

Salátával, rántott májjal és rántott sajttal volt fogyasztva mifelénk -- de ez is tipikusan az a feltét, ami bármivel megállja a helyét; akár önmagában is, sőt! :)



__________________

French fries

It seems to me kind of impossible that this was the very first time ever I made REAL french fries. I mean real real french fries, not the deep frozen version but the home-made one! :D I already knew that the latter was much tastier, and I was glad to see that it wasn't as difficult and problematic to prepare as I always assumed it to be. Hurray! :)

Ingredients:
potatoes
oil
salt

How to prepare it:
Peel the potatoes, wash them thoroughly and cut them into thin slices. Heat oil in a frying pan, and when the oil is really hot fry the potato until it gains this lovely golden brown colour. Drip off excess oil and put your french fries on a plate covered with paper towel. Add salt.

No comments:

Post a Comment