Csőben sült korszak köszöntött be a konyhába. :D Van itt minden, ami szemnek szájnak ingerenciája lehet: brokkoli, zöldbab, karfiol, kelbimbó, vegyes zöldséges variációk stb. Mivel kicsit redundáns lenne mindig bejegyezni az aktuális változatot, igyekszem csak azokat feltölteni, amikben van valami pláne. Bár most, hogy ezt így leírtam, fogalmam sincs, mitől különlegesebb a csőben sült karfiol a csőben sült brokkolinál... Mindegyik finom, hasonlóan készülnek... de hát akkor álljon itt éppen ezért a karfilos recept! :)
Kell hozzája:
1 kg karfiol
só
víz
margarin
2-3 ek zsemlemorzsa
1 kis pohár tejföl
1 tojás
bors
szerecsendió
reszelt sajt
Így készül:
A karfiolt rózsáira szed és lobogó sós vízben megfőz. Egy jénait kiken a margarinnal és megszór egy kis zsemlemorzsával. A tejfölt a tojással, a zsmorzsival, késhegynyi borssal és ugyanennyi szerecsendióval elkutyul. Az egészet összekever a leszűrt, lecsepegtetett karfiollal. Mehet minden a jénaiba. Reszelt sajttal jól megszór. Közép-meleg sütőben sajtpirulásig süt. ;)
Jó étvágyat! :)
---------------
Ingredients:
1 kg cauliflower
salt
water
margarine
2-3 tbsp bread crumbs
1 cup sour cream
1 egg
ground black pepper
ground nutmeg
grated cheese
Preparation:
Wash cauliflower and remove florets. Cook them in salt water. Take a casserole, grease it with margarine and sprinkle with bread crumbs (0.5-1 tbsp). Mix sour cream, pepper, nutmeg and the egg -- add to the sieved cauliflower florets. Put it int the casserole, sprinle richly with grated cheese. Put it in the oven and roast at medium temperature until the cheese turns reddish. ;)
Have a good appetite!
No comments:
Post a Comment