Thursday, 2 December 2010

Csőben sült kelbimbós tészta / Gratinated conchiglioni with brussels sprouts

Tulajdonképpen ugyanúgy készül, mint a csőben spenótos tészta. Azért töltöm csak fel, mert nagyon finom, és noha sokan túl intenzívnek tartják a kelbimbó ízét, szerintem mhennyhei bármilyen mennyiségben! :)


Kell hozzá:
20-40 dkg kelbimbó (ki mennyit bír ;)

víz
200g kagylótészta
1 kis pohár tejföl
1 tojás
őrült bors
őrült szerecsendió
sajt

Így készül:
A kelbimbókat alaposan megmos, megpucol, lobogó sós vízben megfőz. Innentről teljesen úgy készül, mint a csőben sült spenótos tészta -- lásd a linket! ;)

Jó étvágyat! :)




------------------------


To tell the truth, this dish is to be prepared exactly the same way as the gratinated penne pasta with spinach with the exception of using brussels sprouts instead of spinach... I only upload this one because, despite its supposedly very intensive flavour, I find brussels sprouts extremely delicious in any quantity! So, I hope you'll like it, too. :)

Ingredients:
200-400 g brussels sprouts
200 g conchiglioni
water
salt
1 cup sour cream
1 egg
ground black pepper
ground nutmeg
grated cheese

Preparation:
Peel, wash and cut brussels sprouts into 2-3. Cook them in salty water. Following steps are similar to the ones described at the gratinated penne pasta with spinach recipe -- follow the link! ;)

Have a good appetite! :)

No comments:

Post a Comment