Tuesday, 28 December 2010

Narancsos csokoládélikőr / Chocolate-orange liqueur

Oké. Most erre mit mondjak? Likőr-szezon van a konyhában! :D



Kell hozzá:
  • 2 közepes narancs leve és reszelt héja
  • 2 ek főzőskakaó-por
  • 12 dkg cukor
  • 2 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1--másfél dl rum

Így készül:
  • A narancsokat erre rendszeresített körömkefével alaposan megtisztít; héjakat lereszel, levüket kifacsar (a likőrhöz kb. 1 dl-nyire lesz szükség).
  • A tejszínt, a cukrot, a kakaóport és a narancsok levét + héját kézi habverővel egyneműre kutytul.
  • Az egészet felforral, majd a tűzről félrehúzva simára kever az apróra tördelt étcsokoládéval.
  • Fél órát szobahőmérsékleten hűt, majd hozzáad a rum.
  • Üvegbe öntöget.
  • Fogyasztásig hűtőben tárol. ;)




------------------------
So, it's liqueur season in my kitchen... What could I say? :D


Ingredients:
  • 2 medium sized oranges' juice (appr. 100 ml) and zest
  • 100 ml cream
  • 2 tbsp cocoa powder
  • 120 g sugar
  • 500 g dark chocolate
  • 100 1o 150 ml rum

Preparation:
  • Wash oranges, squeez the juice and grate the peel to get the zest.
  • Mix cream + sugar + cocoa powder + orange juice & zest.
  • Boil it.
  • Take it off from the stove and add dark chocolate. Stir until its smooth.
  • Leave it rest for 0.5 hour.
  • Add rum.
  • Portion it into bottles.
  • Keep in the fridge. ;)

No comments:

Post a Comment