Kell hozzá:
- 2 közepes narancs leve és reszelt héja
- 2 ek főzőskakaó-por
- 12 dkg cukor
- 2 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 1--másfél dl rum
Így készül:
- A narancsokat erre rendszeresített körömkefével alaposan megtisztít; héjakat lereszel, levüket kifacsar (a likőrhöz kb. 1 dl-nyire lesz szükség).
- A tejszínt, a cukrot, a kakaóport és a narancsok levét + héját kézi habverővel egyneműre kutytul.
- Az egészet felforral, majd a tűzről félrehúzva simára kever az apróra tördelt étcsokoládéval.
- Fél órát szobahőmérsékleten hűt, majd hozzáad a rum.
- Üvegbe öntöget.
- Fogyasztásig hűtőben tárol. ;)
------------------------
So, it's liqueur season in my kitchen... What could I say? :D
Ingredients:
- 2 medium sized oranges' juice (appr. 100 ml) and zest
- 100 ml cream
- 2 tbsp cocoa powder
- 120 g sugar
- 500 g dark chocolate
- 100 1o 150 ml rum
Preparation:
- Wash oranges, squeez the juice and grate the peel to get the zest.
- Mix cream + sugar + cocoa powder + orange juice & zest.
- Boil it.
- Take it off from the stove and add dark chocolate. Stir until its smooth.
- Leave it rest for 0.5 hour.
- Add rum.
- Portion it into bottles.
- Keep in the fridge. ;)
No comments:
Post a Comment