Tuesday, 28 December 2010

Bazsalikomos fehércsoki likőr / White chocolate liqueur with basil

Ezt a tényleg nagyon egyszerű csokilikőr-receptet már múlt héten kinéztem magamnak faltcatnél; és ha már úgy is jön az új év... Első hallásra lehet, hogy furcsán hat, de nagyon finom -- pedig a fehér csokoládét nem is szeretem igazán; a bazsalikomot viszont annál inkább! :)



Kell hozzá:
  • 2 dl tejszín
  • 1 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg cukor
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • 1 dl fehér rum (kaptam karácsonyra egy üveg Bacardi White Rum-ot -- likőrbe nagyon jó -- bár olcsóbb, ezerötszáz forintos whisky-vel is helyettesíthető ;)

Így készül:
  • Mozsárban a bazsalikomot a cukorral összedolgoz.
  • Közben a tejszínt felforral, majd tűzről lehúz.
  • Beletördel a fehér csokoládé, amivel simára kever.
  • Ekkor belekever a bazsalikomos cukor.
  • Fél órát állni hagy, majd elkever a rummal.
  • Üvegbe porcióz.
  • Fogyasztásig hűtőben tárol.




------------------------
I've read this recipe last week -- but alst week was Christmas and with all the cooking and baking and whatnot, I did not have the time to prepare this liqueur. But today! Today I decided to take advantage on my few spare hours... and so, I did prepare the white chocolate liqueur with basil! :) :) :) Life's an adventure -- I really could not tell what the outcome would be but basil gives a spicy twist to the otherwise white-chocolatish flavour of the base (note that I am greater fan of dark chocolate than its white counterpart). And yeeeay! I pretty much like it :) -- hope you'll also like it! ;)


Ingredients:
  • 1 tbsp crumbled basil OR 6-8 leaves of fresh basil
  • 300 g sugar
  • 200 ml cream
  • 100 g white chocolate
  • 100 to 150 ml white rum

Preparation:
  • Mix sugar and basil in a mortar.
  • Boil cream.
  • Pull it off the stove and add white chocolate.
  • Add the sugar-basil combo and stir until smooth.
  • Let it rest for 0.5 hour.
  • Add rum.
  • Portion into glasses.
  • Keep it in the fridge. ;)

No comments:

Post a Comment