Kell hozzá:
- 2 dl tejszín
- 1 dkg fehér csokoládé
- 3 dkg cukor
- 1 ek szárított bazsalikom
- 1 dl fehér rum (kaptam karácsonyra egy üveg Bacardi White Rum-ot -- likőrbe nagyon jó -- bár olcsóbb, ezerötszáz forintos whisky-vel is helyettesíthető ;)
Így készül:
- Mozsárban a bazsalikomot a cukorral összedolgoz.
- Közben a tejszínt felforral, majd tűzről lehúz.
- Beletördel a fehér csokoládé, amivel simára kever.
- Ekkor belekever a bazsalikomos cukor.
- Fél órát állni hagy, majd elkever a rummal.
- Üvegbe porcióz.
- Fogyasztásig hűtőben tárol.
------------------------
I've read this recipe last week -- but alst week was Christmas and with all the cooking and baking and whatnot, I did not have the time to prepare this liqueur. But today! Today I decided to take advantage on my few spare hours... and so, I did prepare the white chocolate liqueur with basil! :) :) :) Life's an adventure -- I really could not tell what the outcome would be but basil gives a spicy twist to the otherwise white-chocolatish flavour of the base (note that I am greater fan of dark chocolate than its white counterpart). And yeeeay! I pretty much like it :) -- hope you'll also like it! ;)
Ingredients:
- 1 tbsp crumbled basil OR 6-8 leaves of fresh basil
- 300 g sugar
- 200 ml cream
- 100 g white chocolate
- 100 to 150 ml white rum
Preparation:
- Mix sugar and basil in a mortar.
- Boil cream.
- Pull it off the stove and add white chocolate.
- Add the sugar-basil combo and stir until smooth.
- Let it rest for 0.5 hour.
- Add rum.
- Portion into glasses.
- Keep it in the fridge. ;)
No comments:
Post a Comment