Sunday, 5 December 2010

Karfiolpogácsa / Cauliflower cakes

Kell hozzá:
  • 1 kg karfiol
  • zsemlemorzsa
  • víz
  • késhegynyi őrült bors
  • 1 ek morzsolt majoranna
  • 2 egész tojás
  • olaj a sütéshez

Így készül:
  • A karfiolt megpucol, rózsáira szed, és annyi lobogó sós vízben, ami éppen ellepi, megfőz. Ha kész, lecsepegtet (a léből készülhet finom zöldségleves!). A karfiolt mély tálba tesz, fűszerez, és a tojásokkal összegyúr. Közben folyamatosan adagol a zsemlemorzsából -- én jó 10 ek-nyit beletettem... A lényeg, hogy annyi kell bele, amennyi fasírtállagot ad neki. Ha megvan a kívánt sűrűség, vizes kézzel kisökölnyi golyókat formáz, ezeket tenyérrel kicsit összelapít, majd bő olajban aranysárgulásig süt. Konyhai papírtörlőre szed, hogy felitatódjon az olaj. Barna rizzsel, tartárral tálal.

Jó étvágyat! :)




--------------------

Ingredients:
  • 1 kg cauliflower
  • water
  • salt
  • 2 eggs
  • ground black pepper
  • crumbled marjoram
  • bread crumbs
  • oil

Preparation:
  • Cut off leaves and get rid of the hard inner core of the cauliflower (which latter tastes delicious raw); wash it and chop into smaller pieces.
  • Cook until soft in boiling-hot salt water.
  • Sieve it. (You can make a vegetable soup of what's left in the saucepan!)
  • Add eggs, pepper, marjoram, and as much bread crumbs that would make it as dense as a rissole base.
  • With wet palms form small balls, and fry them till golden brown.
  • Drain cakes on paper towels.
  • Serve them piping hot with brown rice and tartar sauce.

Have a good appetite! :)

No comments:

Post a Comment