- 1 kg karfiol
- zsemlemorzsa
- víz
- só
- késhegynyi őrült bors
- 1 ek morzsolt majoranna
- 2 egész tojás
- olaj a sütéshez
Így készül:
- A karfiolt megpucol, rózsáira szed, és annyi lobogó sós vízben, ami éppen ellepi, megfőz. Ha kész, lecsepegtet (a léből készülhet finom zöldségleves!). A karfiolt mély tálba tesz, fűszerez, és a tojásokkal összegyúr. Közben folyamatosan adagol a zsemlemorzsából -- én jó 10 ek-nyit beletettem... A lényeg, hogy annyi kell bele, amennyi fasírtállagot ad neki. Ha megvan a kívánt sűrűség, vizes kézzel kisökölnyi golyókat formáz, ezeket tenyérrel kicsit összelapít, majd bő olajban aranysárgulásig süt. Konyhai papírtörlőre szed, hogy felitatódjon az olaj. Barna rizzsel, tartárral tálal.
Jó étvágyat! :)
--------------------
Ingredients:
- 1 kg cauliflower
- water
- salt
- 2 eggs
- ground black pepper
- crumbled marjoram
- bread crumbs
- oil
Preparation:
- Cut off leaves and get rid of the hard inner core of the cauliflower (which latter tastes delicious raw); wash it and chop into smaller pieces.
- Cook until soft in boiling-hot salt water.
- Sieve it. (You can make a vegetable soup of what's left in the saucepan!)
- Add eggs, pepper, marjoram, and as much bread crumbs that would make it as dense as a rissole base.
- With wet palms form small balls, and fry them till golden brown.
- Drain cakes on paper towels.
- Serve them piping hot with brown rice and tartar sauce.
Have a good appetite! :)
No comments:
Post a Comment