Tulajdonképpen az történt, hogy a mézeskalácshoz a cukormáz első körben túlporcukrozódott. Ezért, hogy ne menjen kárba, még több porcukor adódott hozzá, megformázódott, majd sütőbe került. A habcsókot én ugyan nem szeretem, de végül csak elfogyasztotta a kiccsalád :D

9-11 habcsókhoz kell:
9-11 habcsókhoz kell:
- 1 tojásfehérje
- 50-60 dkg porcukor
Így készül:
- A porcukor folyamatos adagolásával a fehérjéből gyurma állagú masszát készít. Ez az alap, amit fűszerek, lekvár stb. hozzáadásával lehet színesíteni-ízesíteni. A masszából vizes kézzel pingponglabdányi golyókat formál, kicsit meglapít, szem dióval/mandulával díszít, és pirulásig közepes lángon sütőbe tesz (kb. 10 percre).
-----------------------------
Meringue is that category of sweets which I do passionately abhore -- so utterly sweet!!! :S
Yet, when I was preparing gingerbread for Christmas the other day, and I messed up the sugar icing, I thought it would have been a waste to throw it all out. So, I decided to bake meringue and give it to the family -- who finshed it up in no time! :D
Ingredients for 9-11 meringues:
- 1 egg-white
- 500-600 g castor sugar
Preparation:
- Mix ingredients by constantly adding small amounts of castor sugar to the egg-white.
- You can add spices or marmelade to give it an extra taste or colour.
- When it feels like plasticide, form small balls with wet palms.
- Adorne them with a nut or whatever you have at home and feel like putting on top.
- Bake them at medium temperature until they become faintly golden brown (appr. 10 minutes).
No comments:
Post a Comment