Jó 4 adagnyi leveshez kell:
- 3 nagyobb szem krumpli
- 1/2-1 ek só
- késhegynyi őrült bors
- egy szár friss rozmaring az ablakból
- 1 dl főző tejszín
- víz
Így készül:
- A vizet a sóval forral; közben megpucol, megmos és apró kockákra szel a krumplit. Amikor a víz lobog, krumplik belezuttyannak, és a borssal meg a rozmaringgal egészen puhára főződnek. Ekkor tűzről lehúzódnak. Hozzájuk ad a tejszín, és botmixerrel (vagy turmixgépben) pillanatok alatt krémesít. Krutonnal tálal; jó étvággyal fogyaszt! ;)
------------------------
I am pretty much into cream soups in the past couple of weeks. And so, when today one of my friends told me she hasn't eaten such a tasty potato cream soup in years -- I was (and still am :) so flattered I thought it might as well deserve a blog post.
Ingredients (for 4 plates):
- 3 bigger potatoes
- 2-2.5 l water
- salt
- ground black pepper
- 1 sprig of fresh rosemary (from the window :)
- 100 ml butter fat
Preparation:
- Boil water & add 0.5-1 tbsp salt.
- Peel, wash, and cut potatoes into small pieces.
- Cook potatoes in boiling water, add pepper and rosemary.
- When potatoes are soft, pull the soup off the stove.
- Transfer in a blender, add butterfat and mix for a few seconds.
- Serve with croutons.
Have a good appetite! :)
Ebből én is ettem, mmm!!! emléke örökké szívemben él :-) és azóta én is mindig teszek rozmaringot a krumplilevesbe :-)
ReplyDelete:) :) :)
ReplyDelete