Monday, 1 March 2010

Lilahagymás csicseriborsó saláta

Tegnap elfogyott végül a gránátalmás kínai kel saláta, de ennek előbb-utóbb be kellett következnie. :(
Hogy felvidítsam a mai ebédet, utána néztem, mi van itthon, miközben valószínűleg egy régebben, kizárólag vizuálisan meggusztált lilahagymás csicseriborsó saláta receptje motoszkálhatott a fejemben, valahol nagyon hátul, pókhálók mögött... Úgyhogy előálltam a saját verzióval. :)

2-3 adaghoz kell:
1 pohár csicseriborsó
1/2 fej lilahagyma
1 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
friss mentalevél
frissen megőrült bors
nádcukor

Így készül:
A csicseriborsót előre látón átmos és egy éjszakára ellepődésig vízbe tesz. Másnap lecsepegtet, majd 1-másfél órán át forral 2x annyi vízben, megfelelő mennyiségű sóval.
Közben apróra szel a fokhagymát, kifacsar a citromot, és az egészet az olívaolajba kever. Megborsoz, megcukroz, mentaleveleket belekever, és állni hagy, amíg fő a csicseriborsó.
Mikor a borsó kész, leszűr, esetleg hideg vízzel átöblít, és tálba tesz. A lilahagymát felvág, hozzáad, és nyakon önt az olívás öntettel. Végül egy időre hűtőbe tesz, hogy az ízek jóóól összeérjenek.

No comments:

Post a Comment