Monday, 1 March 2010

Banánkenyér

Igggen, tudom, hogy az utóbbi időben talán túlságosan is rákattantam FlatCat blogjára (ha ez lehetséges :D), de olyan jó recepteket posztol; ezt is muszáj volt kipróbálni... Azzal a minimál különbséggel, hogy én tej- helyett étcsokit tettem bele, mert a kedves magam kis ízlésvilágából kiindulva az úgy már felülről súrolta volna a "nagyon édes" feliratú határvonalat.

Egy őzgerincformához kell:
3 kisebb, érett banán
4 tojás
10 dkg mascarpone
10 dkg nádcukor
10 dkg liszt (nálam ez most még mindig teljes kiőrlésű, búza)
10 dkg tejcsoki VAGY 5 dkg étcsoki egy marék mazsolával
5 dkg finomra hengerelt zabpehely
1 púpos tk sütőpor

Így készül:
Sütőt előmelegít 175 fokra.
A banánokat meghámoz, és villával pépesre nyomkod. A csokit apróra nyiszatol, és (étcsokis verzió esetén a mazsolákkal egyetemben) belekever a banánmasszába. Ebbe jönnek egyenként a tojások, végül a mascarpone.
Közben a lisztet, a sütőport és a finomra hengerelt zabpelyhet összekutyul; és ehhez hozzáad a banános-mascarponés lötybit. Jól összedolgoz.
Sütőpapírral bélelt őzgerincbe önt, és vagy egy jó órára (nálam is 80 perc lett) sütőbe tesz. Ha a süti kiállta a tűpróbát, kivesz, kihűt, sütőpapírt lehúz, és szeletel! :)

No comments:

Post a Comment