Mikor Zsolt barátoméknál vacsorázom, 80% biztos, hogy paradicsomos mozzarella saláta a menü finom (vajas) pirítóssal. A tegnap esti akció különlegessége, hogy most Ééén csináltam meg a salátát! Finom lett; most már egyedül is menni fog. :)
Kell hozzá:
5-6 paradicsom
2 cs Szarvasi Mozzarella (a zacskós, ami lében van, az puhább, mint amit a pultból árulnak, és ehhez pont ez illik)
néhány gerezd fokhagyma
bazsalikom
Provence-i fűszerkeverék
balzsamecet
olívaolaj
Így készül:
A paradicsomokat felkarikáz, a mozzarellát kibont és lecsepegtet, a fokhagymagerezdeket megpucol és vékony szeletekre szel. Egy tálban elhelyez egy réteg paradicsomot, mindegyikre tesz egy szelet mozzarellasajtot, ezekre 1-2 szelet fokhagymát. Az egészet megszór bazsalikommal és Provence-i fűszerkeverékkel, majd minden paradicsomot meglocsol pár csepp balzsamecettel és néhány csepp olívaolajjal. Jön a következő réteg, ahol ugyanígy jár el. Addig ismételget, amíg elfogynak a paradicsomok / a tál tele lesz.
Pirítóssal fogyaszt nagyon jó étvággyal! :)
No comments:
Post a Comment