Thursday, 18 February 2010

Olgi-féle zabos süti

Apáéknál ettem ilyet úgy egy hónappal ezelőtt, és mivel mostanában rákattantam a zabos nyalánkságokra, bevettem ezt is a sorba!
Az eddigi zabos sütik közül ez a legkönnyebben kezelhető (valószínűleg a tojás okán), és mint a többiek, ez is nagyon hamar elkészül.

Kell hozzája:
25 dkg vaj
17-18 dkg cukor
30 dkg natúr zabpehely
15 dkg liszt (én búzaliszttel dolgoztam, az volt itthon ;)
1/2 cs sütőpor
10 dkg mazsola, vagy félbe vágott meggy
vágott dió/mandula

Így készül:
Előmelegítem a sütőt 175-180 fokra. A hozzávalókat egy megfelelő méretű tálban jól összekutyulom. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálok, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsiben korongokká lapítok. 15 perc alatt készre sütöm őket. Mikor kikerülnek a sütőből még omladósak, ahogy hűlnek ezek is keményednek, szóval várni kell kicsit, amíg tányérra rendezheti őket az ember lánya. :)

No comments:

Post a Comment