Ezt a receptet egy másik Lénától hallottam tegnap előtt rajzon, sőt meg is kóstoltam ott helyben! Ma pedig muszájból én is kipróbáltam, annyira finom! :)
4-5 rendes adaghoz kell:
1 kínai kel
2 gránátalma (amit a Fővám téri piacon most 150,-ért sikerült beszerezni a középső sor elején, ami nagy szó, mert egyébként 500,- körül ajánlgatják darabját :S)
500 g tejföl
balzsamecet (a másik Léna szegfűszeges balzsamecettel dolgozott, én ezt kézi fűszerezéssel pótoltam, bár valóban másabb így azért)
só
bors
őrült szegfűszeg
Így készül:
Kínai kelt levelekre szed, jól megmos, majd szabványméretűre szeletel, és egy naaagy salátástálba tesz. Gránátalmákat megmos, felvág, értékes, finom, rubinpiros szemeket a salátára adagol. Meglöttyint balzsamecettel, besóz, megborsoz és a hatás kedvéért némi szegfűszeggel tuningol. Jól összekutyul, majd ráönt a tejfölt, ezzel is jól összekutyul, majd hűtő..., vagy konyhapultnál állva rögtön fogyaszt. ;)
No comments:
Post a Comment