Wednesday, 16 June 2010

Zöld teás csokis süti

A mai tanszéki oktatóbúcsúztató-szülinapra készült, LilaFüge receptje alapján, és még ha nem is annyira érezni benne a zöld teát, és nem is olyan zöld, mint az eredeti (valószínűleg azért, mert ott matchával dolgoznak, nálam meg csak bancha volt, de hát ilyen ez a szeláví :D), azért nagyon finom lett. Tekintve, hogy egy másik mai szülinaposnak is szántam belőle, de tegnap még éppen időben gondoltam meg magam..., az ellátmány nagyobbik részét Sarbu tanár úr kapja a jubileumi 70. alkalmából, a kisebbiket Ferenc barátom, hogy mihamarább meggyógyuljon. :)

Kell hozzája:
17,5 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
17,5 dkg cukor
3 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 pohár natúr joghurt
7 dkg étcsoki
2 ek kakaópor
2 ek bancha tea (finomra porítva)

Így készül:
Sütőt előmelenget 150 fokra. A vajat felhabosít, majd a cukorral (k)rémesre kever. Egyenként hozzáad a tojásokat, majd a lisztet, a sütőport és végül a natúr joghurtot. Ekkor a masszát kettőbe vesz. Az egyikhez hozzáad a zöld teát és 2 dekányi apróra darabolt csokit. A maradék 5 dkg-t gőz fölött megolvaszt, és a másik kupachoz ad a kakaópor kíséretében. Egy kisebb kenyérsütőformát kivajaz-lisztez, és evőkanállal 2 sorban pepitában belekanalaz a massza -- 2 rétegben. 1 órán át süt, majd kivesz, hűt, szel, csomagol, visz. :)

No comments:

Post a Comment