Ezt az ételt még ÁgiMucitól lestem el jó két éve a Jácintuccában -- egyszer magam is megpróbálkoztam vele: kevés sikerrel (igazság szerint nem értem, mi volt a gond :D) ; most megint elővettem, és láááám, valóban tökkkéletesen eccerű a "recept"!
Kell hozzá:
1 pohár barna rizs
2,5 pohár víz
csipet só
1 kisebb cukkini
1 szál sárgarépa
2 kisebb szál újhagyma
bors
Provence-i fűszerkeverék
Így készül:
A vizet a sóval felforral, majd beledűtt a rizsa, amit kis lángon fél órán át főz. Közben megpucol a hagymát és a répát, és a cukkinivel együtt alaposan megmos. Mindent szépen, annak rendje és módja szerint EU-szabványméretű, véknya karikákra szel. Kis olívaolajon megüvegesít a hagymát, majd hozzáad a répát, végül a cukkinit. Borsoz, sóz, provence-ol, és időnként kevergetve puhára párol. Ha kész a rizs, leszűr, és a serpenyőbe dűtt, ahol is jól elkever a zöldségekkel. Hivatalból még öt percig kavargat kis lángon, hogy az ízek összeérjenek. Ezután tálal, majd fogyaszt -- a sorrend itt különösen fontos! :D
Jó étvágyat! :)
No comments:
Post a Comment