Mostanában eléggé belassult a blog: főleg azért, mert csupa olyat készítek vagy variálok, ami már amúgy is fent van... :D
Lássuk be a karamellaszirupos tejbegríz is ebbe a kategóriába tartozik, de annyira finom, hogy fhelthétlenül meg kell osztanom a kedves közzel!
Az úgy volt tulajdonképpen, hogy már hónapok óta fontolgatom, hogy kezdek ezzel a gyönyörű üveg sziruppal valamit, de sosem csináltam igazán olyan ételt, amibe elment volna. Ma reggel, lássunk csodát, úgy keltem fel, hogy jól esne egy kis tejbegríz, és ahogy pakoltam ki a búzadarát a szekrénykéből, hát nem ott feszített mellette a karamellaszirup? Rögtön az is jött a többi hozzávalóval -- kész étel nyakon öntésének nemes céljábul. Ennyit a sztorizgatásról -- és akkor lépegessünk is át a tetteknek az ő mezejükre! ;)
Kell hozzá:
1 rész víz
2 rész tej
1 ek nádcukor (de ez az én ízlésemet tükrözi; elképzelhető, hogy ennél azért többet is elbírna)
3 púpozott ek búzadara
Verától szülinapra kapott karamellaszirup
Így készül:
A vizet a tejjel és a cukorral forral, majd forrásnal beleadagol a dara -- állandóan kevergetve sűrűre főz. A végén tányérba zuttyant, vár kicsit, hogy hűljön, meglocsol karamellasziruppal, és jó étvággyal fogyaszt! ILYEN NAGYON finom az ízösszhatás :) :) :)
No comments:
Post a Comment