Eredetileg sajtos-tejfölös tésztát akartam, de az olyan snassz (és olyan finom!!!) -- úgyhogy megint körbe lett nézve a konyhába benne, és találódott zöldbab meg újhagyma meg sajtok... És ez lett belőle! :)
Kell hozzá:
zöldbab
újhagyma
só
bors
durumtészta (orsó!!!)
sajtok
Így készül:
A tésztát sós vízben feltesz főni. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítgat a felkarikázott hagyma, ezen megpárol-megsüt az enyhén megborsozott zöldbab. Ha kész a tészta, leszűr, és az egészet a serpenyőbe dűtt. Pár percig együtt sütöget a zöldséggel. Sajtokból ízlés szerint sajtkeveréket reszel, és a zöldséges tésztába forgat. Rögtön le is vesz a tűzről és tálal.
(A konkrét mennyiségeket most elhagytam, mert az arányok egyén/ízlés szerint variálhatók: ki miből mennyit szeret. ;)
No comments:
Post a Comment