Kellene szégyenkeznem azért, mert kivételesen előre csomagoltra vettem a figurát és bóti panccsal is dolgoztam az ebéd készítésénél? Nem? Jó. Szerintem sem. :) Tulajdonképpen futhatna ez a bejegyzés az "Ingyen reklám az Ataisz-fasírtpornak" fedőnév alatt is: elkezdhetnék áradozni arról, hogy mennyire finom (még Vagabondék "falafel-jellegű" megoldását is kenterbe veri szerintem -- árban is, hoppá!), hogy mennyire jó érzékkel találták el az ízesítést és a magok arányát, hogy mennyire nincs benne tartósítószer és hogy milyen tökéletesen bio... De azt hiszem úgy fair, ha meghagynom minden kedves kalandvágyó konyhatündérnek a kísérletezés és a próbálgatás örömét. Lényeg a lényeg: a hétvégi ebéd után megmaradt egy adagra való a zöldséges rizsből meg a fasírtporból: szóval ma morzsaparti jelleggel eltüntettem, amit tudtam. :)

1 adag fasírthoz kell:
1/2 cs ATAISZ-féle ínyenc zabfasírt
1--1,5 dl víz
olívaolaj
1 adag körethez kell:
1/2 pohár barna rizs
1--1,5 pohár víz
só
zöldségek
szójaszósz
Így készül:
A barna rizst csipet sóval legalább kétszer annyi vízben feltesz főni jó félórára. Közben a zöldségeket megpucol, megmos és lehetőség szerint saját levében megpárol. Ha kész a rizs és esetleg maradt rajta lé, leszűr. Beleforgat a zöldség és ízlés szerint meglocsol szójaszósszal.
A fasírtport elkever a vízzel, pár percig állni hagy, majd vizes tenyérrel pogácsákat/gombócokat/lepénykéket formáz, amiket közepes lángon minden irányból szép aranybarnára süt.
No comments:
Post a Comment