Tuesday, 25 May 2010

Brokkolis polenta

Megint a gyorsan valami finomat ebédre akció keretében garázdálkodtam a konyhában... és egy korábbi tepsis-zöldséges-kukoricadarás receptet variáltam -- persze csak módjával. Azért bejegyzem, mert nagyon nyammmra sikerült ez is! :)
(Madárétkűekkel számolva 2 adagra vonatkozik a recept; ez általánosságban gondolom egy főre valót tesz ki. ;)

Kell hozzá:
1/2 fej brokkoli
1 szál újhagyma
1 ek olívaolaj
1 bögre polenta
2 bögre víz

bors
provence-i fűszerkeverék
füstölt sajt
trappista sajt

Így készül:
Sütőt előmelegít 175 fokra. A hagymát megtisztít és felkarikáz, majd az olajon megpirít. A brokkolit megmos, rózsáira szed, és a hagymán megpárol. Közben a vizet a sóval feltesz forrni, majd mikor zubog, belezuttyant a polenta. Kis lángon kavargat, míg egészen tejbegrízszerű állaga lesz. Megborsoz, megprovence-ifűszerez, majd az egészet egy pici tepsi aljába egyenget. Erre jön az időközben megpárolódott brokkoli. A tetejét megszór fele füstöl, fele sima sajttal, és sajt-pirulásig sütőbe tesz.

No comments:

Post a Comment