Kell hozzá:
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg csirkemell filé
- 1/2 padlizsán
- 2 ek kókuszolaj
- só
- tejszín
- 2 marék fodros kocka (ma kipróbáltam a spenótos tönkölytésztát -- isteni!! ;)
- víz
Így készül:
- Serpenyőben olajat hevítek.
- A hagymákat pucolom, kockázom, majd közepes lángon pici sóval párolva pirítom.
- Közben a csirkét megmosom, ha kell pucolom és csíkokra szelem.
- A csíkokat a hagymás olajon fehéredésig sütöm.
- Közben a padlizsánt megmosom és csíkokra szelem.
- A csirkéhez adom, és nagyobb lángon jól összesütöm őket.
- Ha már pirulnak a csirkecsíkok, félujjnyi-ujjnyi tejszínt adok hozzá és addig sütöm, amíg a tejszín egészen össze nem ér a hozzávalókkal, de még cuppogós marad az összhatás. :D
- Csipet sóval vizet forralok, és kifőzöm a tésztát.
Jó étvágyat! :)
--------------------
My lunch today: diety, light and yummy!
Ingredients:
- 1/2 onion
- 2-3 cloves of garlic
- 250 g chicken breast fillet
- 1/2 eggplant
- 2 tbsp coconut oil
- salt
- doulbe cream
- 2 handfuls of pasta (I tried spelt pasta with spinach in it -- yummy!! ;)
- water & salt for the pasta
Preparation:
- Heat oil in a frying pan.
- Peel and chop onion and garlic; add a little salt and fry.
- Wash and clean chicken, cut into thinner slices.
- Fry until white on all sides.
- Wash eggplant, and cut into thin slices -- add to chicken.
- Fry.
- When chicken is light brown, add a few spoonfuls of double cream, so that it would be half soaked in it.
- Fry a few minutes more, stir constantly.
- Boil water with salt, and prepare pasta.
- Serve chicken with pasta.
Have a good appetite! :)
No comments:
Post a Comment