Saturday, 23 March 2013

Bögrés répatorta / Carrot cake - cup version

Ezt az elképesztően finom és (más répatortákhoz képest) eccerű tortát szülinapomra sütöttük Évivel. :)
Egy az egyben a Mindmegette oldalán közzé tett recept alapján.



Kell hozzá:
  • 4 tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre olaj
  • 1,5 bögre cukor
  • 2 cs sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tk fahéj
  • 1 tk só
  • 10-15 dkg dió
  • 1 marék mazsola
  • 1/2 kg sárgarépa, kislyukún lereszelve

Így készül:
  • A sütőt 175 C°-ra előmelengetem.
  • A száraz hozzávalókat (lisztet, sót, fahéjat, sütőport) jól elkeverem.
  • A tojásokat, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőgéppel szintén alaposan kikeverem.
  • A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal összedolgozom.
  • Hozzáadom a durvára tört diót, a mazsolát és a reszelt répát.
  • A masszát kiolajozott, morzsával, vagy darált dióval kiszórt kapcsos tortaformába öntöm, és tűpróbáig, kb. 50-55 percig sütöm.

-----------------------

This was my birthday cake at my aunt's this year. :) Compared to othercarrot cakes, this is really easy and quick to make -- also, it is truely and surprisingly delicious.



Ingredients:
  • 4 eggs
  • 1,5 cup flour
  • 1 cup oil
  • 1,5 cup cane sugar
  • 2 cs self-raising flour
  • 2 cs vanilla suga
  • 2 tsp cinnamon
  • 1 tsp salt
  • 100-150 g crushed-crumbled walnut
  • 1 handful of raisins
  • 500 g carrot (thinly grated)

Preparation:
  • Preheat oven at 175 C°.
  • Mix dry ingredients (flour, salt, self-raising flour, cinnamon).
  • Mix eggs, oil, sugars.
  • Mix the two mixtures with a kitchen spoon.
  • Add walnut, raisins and carrot.
  • Grease a springform pan and coat it with breadcrumbs or ground walnut.
  • Bake for approx. 50-55 minutes until ready.

No comments:

Post a Comment