Egy az egyben a Mindmegette oldalán közzé tett recept alapján.
Kell hozzá:
- 4 tojás
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre olaj
- 1,5 bögre cukor
- 2 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tk fahéj
- 1 tk só
- 10-15 dkg dió
- 1 marék mazsola
- 1/2 kg sárgarépa, kislyukún lereszelve
Így készül:
- A sütőt 175 C°-ra előmelengetem.
- A száraz hozzávalókat (lisztet, sót, fahéjat, sütőport) jól elkeverem.
- A tojásokat, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőgéppel szintén alaposan kikeverem.
- A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal összedolgozom.
- Hozzáadom a durvára tört diót, a mazsolát és a reszelt répát.
- A masszát kiolajozott, morzsával, vagy darált dióval kiszórt kapcsos tortaformába öntöm, és tűpróbáig, kb. 50-55 percig sütöm.
-----------------------
This was my birthday cake at my aunt's this year. :) Compared to othercarrot cakes, this is really easy and quick to make -- also, it is truely and surprisingly delicious.
Ingredients:
- 4 eggs
- 1,5 cup flour
- 1 cup oil
- 1,5 cup cane sugar
- 2 cs self-raising flour
- 2 cs vanilla suga
- 2 tsp cinnamon
- 1 tsp salt
- 100-150 g crushed-crumbled walnut
- 1 handful of raisins
- 500 g carrot (thinly grated)
Preparation:
- Preheat oven at 175 C°.
- Mix dry ingredients (flour, salt, self-raising flour, cinnamon).
- Mix eggs, oil, sugars.
- Mix the two mixtures with a kitchen spoon.
- Add walnut, raisins and carrot.
- Grease a springform pan and coat it with breadcrumbs or ground walnut.
- Bake for approx. 50-55 minutes until ready.
No comments:
Post a Comment