Saturday, 23 March 2013

Kelbimbós zöldésgleves / Vegetable soup with brussels sprouts

Mert ahhoz képest, hogy mennyire leveses vagyok, az utóbbi iksz évben ezt a területet eléggé hanyagoltam... Most pótolom :)



Kell hozzá:
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehér répa
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/4 paradicsom
  • 1/2 paprika
  •  3-4 kelbimbó
  • zöldborsó
  • 1-2 kisebb szem krumpli
  • 1 ek kókuszolaj
  • majoranna
  • csipet sáfrány
  • 1 l víz

Így készül:
  • Lábosban olajat hevítek.
  • A hagymát pucolom, kockázom és pici sóval párolom.
  • Közben a zöldségeket pucolom és megmosom.
  • A répákat és a kelbimbót karikázom és a hagymához adom, fedő alatt kevés vízzel párolom.
  • Hozzáadom a kis kockákra vágott krumplit, a paradicsomot, a paprikát és a zöldborsót.
  • Felhúzom vízzel, ízesítem és készre főzöm.


----------------

Simple yet tasty soup for dinner. :)


Ingredients:

  • 1 carrot
  • 1 turnip
  • 1/4 tomato
  • 1/2 paprika
  •  3-4 brussels sprouts
  • peas
  • 1-2 small potatoes
  • 1 tbsp coconut oil
  • salt
  • 1 tsp marjoram
  • a pinch of saffron
  • 1 l water

Preparation:
  • Heat oil in a soup pot.
  • Peel onion, carrot and turnip, chop them and add to oil with a pinch of salt.
  • Add water.
  • Add chopped brussels sprouts, potatoes, tomato and paprika, and finally the peas.
  • Spice and cook until ready.

No comments:

Post a Comment