Hozzávalók:
- 25 dkg étcsoki
- 18 dkg margarin
- 20 dkg nádcukor
- 3 tojás
- 7 dkg hajdina liszt
- 5 dkg dió
+ a mázhoz 10 dkg étcsoki & 1 dl tejszín
Így készül:
- A sütőt előmelengetem 180 C°-ra.
- Vízgőz fölött 20 dkg csokit, a margarint és a cukrot felolvasztom, majd lehűtöm.
- A csokis keverékkel eldolgozom a tojássárgákat, majd hozzáadagolom a maradék 5 dkg csokit, a diót és a lisztet.
- A fehérjéből lágy habot verek, és a masszához forgatom.
- A masszát vajazott-lisztezett kapcsos formába öntöm, és 35-40 percig sütöm, míg a teteje kérges nem lesz (belül pedig laza ;)
- Sütőből kivéve hűtöm.
- Közben elkészítem a mázat: a tejszínt melegítem, de nem forralom; tűzről lehúzva beleaprítom a csokit; simára keverem, majd langyosra hűtöm.
- A kapcsos részt leveszem a tortáról és szépen megkenem a mázzal.
A receptért köszönet LilaFüge februári nőklapjakonyhás süti receptes blokkjáért.
-------------------
My birthday cake I made for the family get-together at my Mom's last month. :)
Ingredients:
- 250 g dark chocolate
- 180 g margarine
- 200 g cane sugar
- 3 eggs
- 70 g buckwheat flour
- 50 g walnut
+ 100 g dark chocolate & 1 dl double cream for the icing
Preparation:
- Preheat oven at 180 C°.
- Melt margarine, sugar and 200 g chocolate over a hot-water bath, then cool it at room temperature.
- Add egg yolks, then add 50 g chocolate, crushed walnut and flour.
- Beat egg whites lightly, and add to the mixture.
- Grease a springform pan with butter and coat with flour.
- Add mixture, and bake for 35-40 minutes until there is a crust on top of the cake but on the inside its still soft ;)
- Cool at room temperature.
- Prepare icing: heat double cream (do not boil!); take it off from the stove; add chocolate; stir until creamy; cool until lukewarm.
- Remove sides of the srpingform pan, smear icing on top.
No comments:
Post a Comment