Saturday, 23 March 2013

Brutál brownie torta / Double chocolate brownie cake

Szülinapi tortám anyáéknál ;)


Hozzávalók:
  • 25 dkg étcsoki
  • 18 dkg margarin
  • 20 dkg nádcukor
  • 3 tojás
  • 7 dkg hajdina liszt
  • 5 dkg dió
+ margarin & liszt a formához
+ a mázhoz 10 dkg étcsoki & 1 dl tejszín

Így készül:
  • A sütőt előmelengetem 180 C°-ra.
  • Vízgőz fölött 20 dkg csokit, a margarint és a cukrot felolvasztom, majd lehűtöm.
  • A csokis keverékkel eldolgozom a tojássárgákat, majd hozzáadagolom a maradék 5 dkg csokit, a diót és a lisztet.
  • A fehérjéből lágy habot verek, és a masszához forgatom.
  • A masszát vajazott-lisztezett kapcsos formába öntöm, és 35-40 percig sütöm, míg a teteje kérges nem lesz (belül pedig laza ;)
  • Sütőből kivéve hűtöm.
  • Közben elkészítem a mázat: a tejszínt melegítem, de nem forralom; tűzről lehúzva beleaprítom a csokit; simára keverem, majd langyosra hűtöm.
  • A kapcsos részt leveszem a tortáról és szépen megkenem a mázzal.

A receptért köszönet LilaFüge februári nőklapjakonyhás süti receptes blokkjáért.


-------------------

My birthday cake I made for the family get-together at my Mom's last month. :)



Ingredients:
  • 250 g dark chocolate
  • 180 g margarine
  • 200 g cane sugar
  • 3 eggs
  • 70 g buckwheat flour
  • 50 g walnut
+ margarine & butter for the springform pan
+ 100 g dark chocolate & 1 dl double cream for the icing


Preparation:
  • Preheat oven at 180 C°.
  • Melt margarine, sugar and 200 g chocolate over a hot-water bath, then cool it at room temperature.
  • Add egg yolks, then add 50 g chocolate, crushed walnut and flour.
  • Beat egg whites lightly, and add to the mixture.
  • Grease a springform pan with butter and coat with flour.
  • Add mixture, and bake for 35-40 minutes until there is a crust on top of the cake but on the inside its still soft ;)
  • Cool at room temperature.
  • Prepare icing: heat double cream (do not boil!); take it off from the stove; add chocolate; stir until creamy; cool until lukewarm.
  • Remove sides of the srpingform pan, smear icing on top.

No comments:

Post a Comment