Sunday, 3 March 2013

Juhtúrós rántotta zöldséggel / Scrambled eggs with sheep quark and vegetables

Valamelyik reggel valami tartalmasabb meleg ételre vágytam. Még mindig candida story -- még szerencse, hogy a kevés alapanyagból is mennyi mindent lehet csinálni. A recept csodálatossága abban rejlik, hogy gyorsan kész, finom és bármit lehet bele tenni -- a tojás és a juhtúró az alap, onnantól kezdve a határ a csillagos ég! ;)



Kell hozzá:
  • 1 ek kókuszolaj
  • 2 tojás
  • 1 ek juhtúró
  • 1 közepes sárgarépa lereszelve
  • koriander
  • pici só
  • fél fekete erdei sonka húsos része

Így készül:
  • Az olajat serpenyőben felhevít.
  • Beledobál pirulni az apró darabokra cafatolt sonkát.
  • Közben a répát megpucol, megmos és nagy lyukún ráreszel a piruló sonkára.
  • Összekutyul, majd orianderrel és késhegynyi sóval ízesít.
  • A tojásokat a juhtúróval felver -- minél jobban elegyednek, annál jobb, de ha nem, az is rendben van. ;)
  • A tojásokat a félig párolódott-sült répás mindenségre zuttyant, és addig keverget lapos fakanállal, amíg a tojás szépen át nem sül.
  • Egy kis szelet magos és/vagy teljes kiőrlésű rozskenyérkével tálal.



________________________


Something yummy, quick, easy, variable and dietary for breakfast -- or lunch ;)



Ingredients:
  • 1 tbsp coconut oil
  • 2 eggs
  • 1 tbsp sheep quark
  • 1 carrot
  • coriander
  • a pinch of salt
  • half slice of "Black Forrest" ham (or any other kind of thinly sliced, pure ham the size of your palm)

Preparation:
  • Heat oil in a frying pan.
  • Chop ham into tiny bits and put in the oil to fry.
  • Peel, wash, and grate carrot, then put it into the frying pan.
  • Add coriander and a pinch of salt.
  • Beat up the eggs with sheep quark (no need to blend the two entirely ;)
  • Put quarky egg into the frying pan; stir until ready.
  • Serve with a slice of whole grain rye bread.

Have a good appetite!

No comments:

Post a Comment