Kell hozzá:
- 1 ek kókuszolaj
- 2 tojás
- 1 ek juhtúró
- 1 közepes sárgarépa lereszelve
- koriander
- pici só
- fél fekete erdei sonka húsos része
Így készül:
- Az olajat serpenyőben felhevít.
- Beledobál pirulni az apró darabokra cafatolt sonkát.
- Közben a répát megpucol, megmos és nagy lyukún ráreszel a piruló sonkára.
- Összekutyul, majd orianderrel és késhegynyi sóval ízesít.
- A tojásokat a juhtúróval felver -- minél jobban elegyednek, annál jobb, de ha nem, az is rendben van. ;)
- A tojásokat a félig párolódott-sült répás mindenségre zuttyant, és addig keverget lapos fakanállal, amíg a tojás szépen át nem sül.
- Egy kis szelet magos és/vagy teljes kiőrlésű rozskenyérkével tálal.
________________________
Something yummy, quick, easy, variable and dietary for breakfast -- or lunch ;)
Ingredients:
- 1 tbsp coconut oil
- 2 eggs
- 1 tbsp sheep quark
- 1 carrot
- coriander
- a pinch of salt
- half slice of "Black Forrest" ham (or any other kind of thinly sliced, pure ham the size of your palm)
Preparation:
- Heat oil in a frying pan.
- Chop ham into tiny bits and put in the oil to fry.
- Peel, wash, and grate carrot, then put it into the frying pan.
- Add coriander and a pinch of salt.
- Beat up the eggs with sheep quark (no need to blend the two entirely ;)
- Put quarky egg into the frying pan; stir until ready.
- Serve with a slice of whole grain rye bread.
Have a good appetite!
No comments:
Post a Comment