Sunday, 24 February 2013

Hajdinás quesadilla / Buckwheat quesadillas

Még mindig a candida diéta topicban utazva... A múlt héten rájöttem, hogy azért iksz időközönként megengedhetek magamnak olyan dolgokat, mint pl. hajdinaliszt, amit minden további nélkül ehetek. A quesadillában pedig az a jó, hogy semmi olyat nem tartalmaz, amit ne ehetnék. Juhúú! :)





  A tortillákhoz kell:

  • 25 dkg hajdinaliszt
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1/2 kk himalája só
  • 1 ek lenmagolaj

A töltelékekhez kell:
  • paradicsom
  • juhtúró
  • lila hagyma
  • bazsalikom
  • 1/4 csirkemellye
  • kevés reszelt mozzarella sajt
  • fekete erdei sonka

Így készül:
  • A tortillákhoz a hozzávalókat tésztává gyúr és 20 percig pihenni hagy.
  • 6 felé oszt és 2 mm vastag korongokká gyúr.
  • Ezeket forró serpenyőben mindkét oldalukon megsüt (ha elkezd púpozódni a tészta, lehet fordítani rajta).
  • A töltelékhez hagymát pucol-aprít, paradicsomot mos-szel, apróra kockázott csirkét párol esetleg cukkinivel, vöröshagymával; apróra kockázott sonkát kever juhtúróval és hagymával -- bármilyen kombináció mehet.
  • Ha elkészültek a tortillák, összepárosít őket méret szerint (nagyjából ;)
  • Egyik tortillát megken/megrak a töltelékkel, tetejére mozzarella sajtot szór vékonyan, majd szendvicsszerűen a tetejére tesz a másik tortilla.
  • Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirít, majd 6 cikkre vág.
  • Ezt ismétel (esetleg variálva a töltelékeket), amíg vannak tortillapárok.
Ma fokhagymás-joghurtos mártogatóssal (1 pohár natúr joghurt + 2-3 gerezd áttört fokhagyma + pici só; legalább egy órát állni hagy) és tökmagos salátával (friss saláta, reszelt cékla, paradicsom, tökmag, esetleg pár csepp olíva olaj) tálaltam a quesadillákat! ;)

Jó étvágyat hozzá!



-----------------------

If you are still on a candida diet, here is your chance to go Mexican for a change ;)



Ingredients for the tortillas:
  • 250 g buckwheat flour
  • 0,15 l lukewarm water
  • 1/2 tsp salt
  • 1 tbsp linseed oil

Ingredients for stuffing:
  • tomatoes
  • sheep quark
  • onion
  • basile
  • 250 g chicken breast
  • mozzarella cheese
  • ham
 Preparation:
  • Mix ingredients for the tortilla, knead until smooth and elastic -- then let the dough rest for 20 minutes.
  • Divide dough into 6 pieces, roll them into 2 mm thick round tortillas.
  • Fry tortillas on both sides in a hot oven (no oil!) (flip when bubbly and gold).
  • Prepare stuffings according to your taste (chicken + onions; tomatoes + mozzarella + basile; sheep quark + onion etc.)
  • When tortillas are ready, pair them roughly according to size ;)
  • Put stuffing on one tortilla, top it with grated mozzarella and put another tortilla on it (like a sandwich).
  • Fry both sides until reddish, then cut into 6 pieces.
  • Repeat until you have tortilla pairs.

Today I served quesadillas with garlic-joghurt dipping (1 cup joghurt + 2-3 cloves of crushed garlic + pinch of salt; put into the fridge for at least an hour) and fresh salads mixed with tomato, pumpkin seed and grated beetroot.

Have a good appetite!


No comments:

Post a Comment