Saturday, 23 February 2013

Töltött cukkini / Stuffed zucchini

Ismét candida diéta.
Ennek örömére készült ma a töltött cukkini is juhtúróval, finom csirkemellel, hagymával, korianderrel és persze cukkinivel. :)



Kell hozzá:
  • 1 közepes cukkini
  • 0,5 kg tiszta csirkemell
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1/2 kk himalája só
  • 1 kk koriander
  • 1 ek juhtúró
  • pici kókuszolaj a sütéshez
  • mozzarella sajt a tetejére

Így készül:
  • a hagymát megpucol, apróra szel és 1 ek kókuszolajon megfuttat a sóval
  • a csirkét megmos, megpucol és apró darabokra szel, majd a hagymára tesz sülve-párolódni a korianderrel
  • a cukkinit megmos, két végét levág
  • a cukkinit hosszában ketté szel, majd széltében (ahogy kijön) még 2-3 felé oszt; kibelez, hogy csak félujjnyi vastag héj és hús maradjon benne
  • egy kisebb tepsit pici olajjal kiken
  • belehelyez a cukkinicikkeket
  • ha a csirke megpuhult-sült, hozzáad az apróra szelt cukkinibelet és pár perc alatt megpárol
  • a csirkés-cukkinis kombót a juhtúróval turmixgépbe tesz, és ízlés szerint pépesít
  • az így kapott tölteléket a cukkinicikkekbe adagol
  • tetejükre vékonyan mozzarella sajtot szel
  • 100 fokon felső sütéssel sajtpirulásig süt (ezalatt a cukkinik is megpárolódnak)
  • magában, vagy barna rizzsel fogyaszt :)

--------------------

I am on a diet now, so I have to be careful about what I cook and how. Stuffed zucchinis are one of may favs since they are yummy and fine but not heavy for lunch or dinner ;)



Ingredients:
  •  1 zucchini
  • 500 g chicken breast
  • 1 small onion
  • 1/2 tsp himalaya salt
  • 1 tsp coriander
  • 1 tbsp quark (of sheep, not cow!)
  • coconut oil
  • mozzarella cheese

Preparation:
  • preheat oven at 100 °C
  • peel and chop onion, stew with salt in coconut oil in a frying pan
  • wash and chop chicken, then fry on onions with corinander
  • wash the zucchini, and cut the two ends of it
  • cut zucchini once in length and twice or thrice in width
  • cut out its core and add to the chicken
  • take a small baking tray, put a little coconut oil on it, and put coreless zucchini pieces in it
  • when chicken is ready, add quark to it, and blend
  • fill zucchini pieces on the tray with stuffing
  • top with a thin layer of mozzarella cheese
  • fry in the oven at 100 °C until cheese is crispy (by the time it is golden, the zucchinis are well-simmered, too)
  • serve in itself or with brown rice

Have a good appetite!

No comments:

Post a Comment