Ennek örömére készült ma a töltött cukkini is juhtúróval, finom csirkemellel, hagymával, korianderrel és persze cukkinivel. :)
Kell hozzá:
- 1 közepes cukkini
- 0,5 kg tiszta csirkemell
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1/2 kk himalája só
- 1 kk koriander
- 1 ek juhtúró
- pici kókuszolaj a sütéshez
- mozzarella sajt a tetejére
Így készül:
- a hagymát megpucol, apróra szel és 1 ek kókuszolajon megfuttat a sóval
- a csirkét megmos, megpucol és apró darabokra szel, majd a hagymára tesz sülve-párolódni a korianderrel
- a cukkinit megmos, két végét levág
- a cukkinit hosszában ketté szel, majd széltében (ahogy kijön) még 2-3 felé oszt; kibelez, hogy csak félujjnyi vastag héj és hús maradjon benne
- egy kisebb tepsit pici olajjal kiken
- belehelyez a cukkinicikkeket
- ha a csirke megpuhult-sült, hozzáad az apróra szelt cukkinibelet és pár perc alatt megpárol
- a csirkés-cukkinis kombót a juhtúróval turmixgépbe tesz, és ízlés szerint pépesít
- az így kapott tölteléket a cukkinicikkekbe adagol
- tetejükre vékonyan mozzarella sajtot szel
- 100 fokon felső sütéssel sajtpirulásig süt (ezalatt a cukkinik is megpárolódnak)
- magában, vagy barna rizzsel fogyaszt :)
--------------------
I am on a diet now, so I have to be careful about what I cook and how. Stuffed zucchinis are one of may favs since they are yummy and fine but not heavy for lunch or dinner ;)
Ingredients:
- 1 zucchini
- 500 g chicken breast
- 1 small onion
- 1/2 tsp himalaya salt
- 1 tsp coriander
- 1 tbsp quark (of sheep, not cow!)
- coconut oil
- mozzarella cheese
Preparation:
- preheat oven at 100 °C
- peel and chop onion, stew with salt in coconut oil in a frying pan
- wash and chop chicken, then fry on onions with corinander
- wash the zucchini, and cut the two ends of it
- cut zucchini once in length and twice or thrice in width
- cut out its core and add to the chicken
- take a small baking tray, put a little coconut oil on it, and put coreless zucchini pieces in it
- when chicken is ready, add quark to it, and blend
- fill zucchini pieces on the tray with stuffing
- top with a thin layer of mozzarella cheese
- fry in the oven at 100 °C until cheese is crispy (by the time it is golden, the zucchinis are well-simmered, too)
- serve in itself or with brown rice
Have a good appetite!
No comments:
Post a Comment