Az eredmény egy igen finom variáció az eggyel klasszikusabb tiramisura -- tessék kipróbálni bátran! ;)
Kell hozzá:
- 4 tojás
- 1 csomag babapiskóta
- 4 ek porcukor
- 100 g fehér csoki (Boci :)
- 1-2 ek bazsalikom
- fehér rum
- 500 g mascarpone
- 4 dl tejes kávé
- cukrozatlan kakaópor
Így készül:
- A tojásfehérjéket csipet sóval és 2 ek porcukorral habbá ver.
- A sárgákat a másik 2 ek porcukorral fehéredésig ver.
- A fehér csokit gőz fölött megolvaszt, majd a mascarponéval elkever; ebbe belekever a bazsalikom, majd az egészet eldolgoz a sárgájás masszával.
- Hozzáad a rum (én köbö 1-1,5 dl-rel dolgoztam).
- Végül az egészbe beleforgat a felvert fehérjés habot.
- Közben elkészít a dögerős kávét, amit tejeskávévá hígít.
- Ebbe egyenként mindkét oldalán belemártogat egy pillanatra a babapiskótákat.
- Egy mélyebb porcelán- vagy jénai tálban a következő sorrendben kezdi el rétegelni a dolgokat: kávéba szottyogtatott babapiskóta, krém, kávés babapiskóta, krém.
- A tetejét szépen megszitál kakaóporral, és az egészet lefedve/lefóliázva hűtőbe tesz egy éjszakára (min. 5 órára).
--------------------------
Since the basile-white chocolate liqueur has been such a success with everyone around me, I decided to try the combination elsewhere as well. This is how this variation on the tiramisu theme came to be. It's extremely delicious: do not hesitate to give it a try. ;)
You'll need:
- 4 eggs
- 1 pack of lady fingers
- 4 tbsp powdered (cane) sugar
- 100-150 g white chocolate
- 1-2 tbsp basile
- white rum
- 500 g mascarpone
- 400 ml coffee with milk
- cocoa powder
Preparation:
- Beat white of the eggs with a pinch of salt and 2 tbsp of powdered sugar.
- Beat the vitelluses with the other 2 tbsp of powdered sugar until white.
- Melt white chocolate slowly over inderect heat (e.g. steam); cool it, and mix with mascarpone and basile.
- Mix it with the beaten vitelluses.
- Add rum (100 to 150 ml at least).
- Add the hard-beaten whites carefully.
- Prepare coffee -- mix it with milk if you feel like.
- Dip lady fingers into the coffee for a few seconds.
- Take a suitable bowl and start layering in the following order: coffee-bathed lady fingers, cream, coffee-bathed lady fingers, cream.
- Sift cocoa powder on top.
- Store in fridge for one night (at least 5 hours) before serving.
No comments:
Post a Comment