Kell hozzá:
- darált háztartási keksz
- tej
- porcukor
- 2 ek főzős kakaópor
- 1 ek rum
- kókuszreszelék
- A kekszet a kakaóporral és a rummal elvegyít.
- Apránként adagol a tej és ízlés szerint a cukor -- könnyű, de jól formázható állagú massza a cél.
- Ha massza kész, tenyereket bevizez, és diónyi golyókat formál, amiket kókuszreszelékbe hemperget.
- A klasszikus alapot lehet variálni aprított dió, rumba áztatott mazsola/meggy hozzáadásával.
------------------------------
No idea whether this dessert could be considered Hungarian or not (I incline to believe not) but its tasty and super fast to prepare. :)
Ingredients:
- ground biscuits
- 2 tbsp raw cocoa powder
- icing sugar
- 1 tbsp rum
- milk
- desiccated coconut
Preparation:
- Mix ground biscuits, cocoa and sugar.
- Add rum.
- Carefully add milk -- make it creamy yet tough-enough-to-work-with.
- With wet palms, roll balls, then roll them in desiccated coconut.
- Twist it by adding crushed walnuts, or dried raisins/cherry bathed in rum.
No comments:
Post a Comment