Sunday, 10 April 2011

Hagymányos kókuszgolyó / Classic coconut balls


Kell hozzá:
  • darált háztartási keksz
  • tej
  • porcukor
  • 2 ek főzős kakaópor
  • 1 ek rum
  • kókuszreszelék
Így készül:
  • A kekszet a kakaóporral és a rummal elvegyít.
  • Apránként adagol a tej és ízlés szerint a cukor -- könnyű, de jól formázható állagú massza a cél.
  • Ha massza kész, tenyereket bevizez, és diónyi golyókat formál, amiket kókuszreszelékbe hemperget.
  • A klasszikus alapot lehet variálni aprított dió, rumba áztatott mazsola/meggy hozzáadásával.


------------------------------

No idea whether this dessert could be considered Hungarian or not (I incline to believe not) but its tasty and super fast to prepare. :)

Ingredients:

  • ground biscuits
  • 2 tbsp raw cocoa powder
  • icing sugar
  • 1 tbsp rum
  • milk
  • desiccated coconut

Preparation:

  • Mix ground biscuits, cocoa and sugar.
  • Add rum.
  • Carefully add milk -- make it creamy yet tough-enough-to-work-with.
  • With wet palms, roll balls, then roll them in desiccated coconut.
  • Twist it by adding crushed walnuts, or dried raisins/cherry bathed in rum.

No comments:

Post a Comment